Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lars Georgsson. Bild: Jakob Simonson
Lars Georgsson. Bild: Jakob Simonson

”Har du för lite att göra, Peter Heie?”

Lars Georgsson: Sjukhusköpet är en betydligt mer genomtänkt affär än köpet av Crawfordhuset.

Centerpartiets Peter Heie upphör aldrig att förvåna. Kommunens köp av sjukhuset har gått honom djupt till sinnes. Han menar att det måste vara bättre att köpa en fastighet ”som ligger strategiskt och kunde inrymma viktig kommunala verksamheten omedelbart än en fastighet som ingen riktigt kan säga vad vi skall ha den till”. Han skriver faktiskt så.

LÄS MER: En mycket bra affär, för vem?

Kanske tänkte han omedvetet på sin egen välkända fastighetsaffär på Prästängen där han helt plötsligt köpte Crawfords gamla fabrik för 28 miljoner. Priset var enligt de flesta bedömare förvånansvärt högt och affären lämnade en rad frågetecken efter sig. Dokumentationen var väl si så där.

Så är inte fallet med kommunens köp av sjukhuset. Det har redan framstått som en ganska genomtänkt affär som de flesta Strömstadsbor hälsar med glädje. Det kan Heie inte smälta eftersom han nu i två insändare helt i onödan ondgjort sig över köpet, och där Heie ”med bestörtning noterar att vi som kommun låter symbolpolitiska beslut bekostas av att vi inte kommer att kunna erbjuda en fullgod produktion av livsmedel och ett fungerande badhus”.

Han får gärna återkomma med besked om hur livsmedelsproduktionen och badhusets funktion påverkas av att kommunen köpt sjukhuset. Där finns f.ö. redan en fullt fungerande bassäng och en rad sjukvårdsfunktioner.

Fler sådana kanske tillkommer och då är det tacknämligt om inte Peter Heie och hans vapendragare Bengt Bivrin i Miljöpartiet åtminstone låter bli att aktivt motarbeta Jour Strömstad och dess 5 000 sympatisörer genom att framhärda i att Tanum är rätt plats för att koncentrera sjukvården i Norra Bohuslän.

Lars Georgsson