Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marie Edvinsson Kristiansen (M), Sandra Andersson (L) och Hans-Inge Sältenberg (C) är tre av undertecknarna. Bild: Arkiv
Marie Edvinsson Kristiansen (M), Sandra Andersson (L) och Hans-Inge Sältenberg (C) är tre av undertecknarna. Bild: Arkiv

Debatt: Gör Tjärnö skola till en skärgårdsskola

Det blågröna blocket i Strömstad vill satsa på Tjärnö skola.

I vision 2030 är ambitionen att Strömstad ska vara en given utbildningskommun. Vårt nya gemensamma varumärke ”Havet i centrum och livet i fokus” ska genomsyra våra verksamheter, därför ska vi ta tillvara vår unika marina miljö och se det som ett utvecklingsområde även inom skolan.

I debatten om Tjärnö skola verkar möjligheten att se det utvecklande perspektivet glömmas bort. Vi anser att i stället för att se Tjärnö skola som ett ekonomiskt besvär med sviktande elevunderlag, bör man lyfta möjligheterna, göra den attraktiv och lättare tillgänglig för fler.

Här finns närheten till hav och natur, Koster­havets nationalpark samt Sven Lovéncentret. Det gör att Tjärnö skola skulle passa perfekt som en skärgårdsskola med en marin profil. Genom ett utökat sam­arbete med Sven Lovéncentret och en profil med mycket utomhusbaserad undervisning skulle skolan kunna utvecklas positivt.

Om vi satsar på vår glesbygd i skärgården och ser vår unika miljö som en resurs så skapar vi möjlighet för långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Då kommer fler välja Tjärnö och Tjärnö skärgårdsskola.

Marie E. Kristiansen (M)

Emmelie Stackegård Hansen (M)

Marie Goksöyr (M)

Sandra Andersson (L)

Erling Karlsson (L)

Hans-Inge Sältenberg (C)

Andreas Hansson (C)

Pia Scholer (MP)