Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandra Andersson, Erling Karlsson och Lars Tysklind, Liberalerna i Strömstad. Bild: Arkiv
Sandra Andersson, Erling Karlsson och Lars Tysklind, Liberalerna i Strömstad. Bild: Arkiv

Debatt: För barnens bästa – prioritera skolan

Liberalerna i Strömstad i ett debattinlägg om de nedläggningshotade skolorna på Tjärnö och Koster.

Liberalerna i Strömstad vill prioritera rätt – prioritera barnen. Vi vill tillhandahålla en god kvalitativ utbildning för alla elever i vår kommun. Men de är också enligt lag vår skyldighet.

Vi har som mål att bli ett föredöme som skolkommun. Då måste vi prioritera våra barn. Vår framtid och framtida arbetares kunskap.

Utredningen om en översyn av våra skolor på Tjärnö och Koster, som är tillsatt och pågår, hoppas vi skall visa samma sak.

Vi bör inte belasta våra redan fulla klasser på andra skolor runt om i kommunen. I stället bör vi använda våra resurser på ett bättre och smartare sätt.

Vi vill göra det ännu bättre för våra lärare och elever. Skall vi bli ett föredöme som skolkommun måste vi satsa och inte bromsa!

Dessa två skolor är ovärderliga i både barn- och samhällsperspektivet. För en ytterst liten besparing, när det är erkänt att kvaliteten på undervisningen är god, är det vår stora förhoppning att utredningen visar detsamma.

För vårt fantastiska Kosters del hoppas vi att det skall vara möjligt för fler barnfamiljer att flytta dit, då elevantalet ständigt minskas. Men också att fler barn får möjlighet att växa upp där. Nya bostäder krävs.

På Tjärnö vet vi att elevantalet ökar för varje kommande år. Och att det dessutom är väldigt många fler elever som bor i upptagningsområdet. Då måste det vara möjligt med bättre avgångstider på bussarna så det blir möjligt för fler elever att gå på Tjärnö skola.

Många tomter står klara för försäljning på Tjärnö, samhället växer. Marinbiologiska står inför nyrekryteringar, då de önskar att ny personal skall välja just dem på Tjärnö istället för en annan kommun. Skolan har en enorm betydelse för deras val.

Det skulle gynna marinbiologiska, skolan, samhället och bli mer skatteintäkter till Strömstads kommun.

Vi tänker stå upp för Strömstads kommuns skolor, lärare och elever.

Sandra Andersson, ledamot Bun (L)

Erling Karlsson, ersättare Bun (L)

Lars Tysklind, gruppledare (L)