Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ove Thyft är en av dialyspatienterna från Strömstad. Bild: Jakob Simonson
Ove Thyft är en av dialyspatienterna från Strömstad. Bild: Jakob Simonson

Får vi hjälp?

Sex dialyspatienter från Strömstad: "De flesta av oss har flera diagnoser och är därför extra utsatta vid en epidemi. En dialyslösning här skulle betyda otroligt mycket och ge oss alla en väsentligt bättre vardag."

Vi är nu sex personer i Strömstad i behov av dialys, och vi vet att vi statistiskt sett kommer att öka i antal. Transport till Näl och Munkedal flera dagar i veckan blir för oss allesammans en riktigt tung belastning och ger oss alla en starkt försämrad livskvalitet.

De flesta av oss har dessutom flera diagnoser och är därför extra utsatta vid en epidemi. En dialyslösning här skulle betyda otroligt mycket och ge oss alla en väsentligt bättre vardag. Också för de sju-åtta ­patienterna som bor på nära avstånd från Strömstad. Dagens lösning är transporter på uppåt 500 kilometer i veckan, för en särskilt utsatt riskgrupp till ett starkt belastat Näl.

Är det något som Strömstads politiker i regionen tycker att vi förtjänar? Och kunde man inte använda transportkostnader på runt tre miljoner till att få dialysen tillbaka till Strömstad?

Ove Thyft

Karl Erik Nilsson

Jerker Samuelsson

Christian Andersson

Viggo Eriksen

Dan Rosén

Dialyspatienter