Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Insändare: Ett levande Strömstad

Var finns toaletter och papperskorgar för oss som är aktiva runt Strömsvattnet, undrar Strömstads Soroptimistklubb.

Strömsvattnet förenar Strömstadsbor från båda sidor av ån samt tar oss till Skee via skid- och skridskospår. Ströms­vattnet lever och vi med det. I de svåraste tider finner vi andra möjligheter att mötas, aktivera oss och leva i nuet. Nu i vintertid har gamla som unga träffats. Vi promenerar, åker skridskor, dricker kaffe och umgås kravlöst. Möten mellan olika generationer äger rum. Vi skapar egna ytor på isen utifrån att vi ska begränsa vårt sammanhang, men ändå skapas en vi-känsla genom att vi är del av ett större sammanhang. Kärleksudden har ett utegym och en fantastisk lekplats. Strömsvattnet lever.

Vi har ungdomar som tagit det första spadtaget till en skejtpark vid Strömsvattnet, vilken kommer att generera ännu fler möten. Under våren kommer vi se roddbåtarna titta fram där den anrika roddklubben fått igång en fin verksamhet för barn och vuxna samt arrangerar Lejonruset i omgivningarna. Strömsvattnet lever.

Sammanfattningsvis är vi stolta över att vara en del av Strömstad och vill passa på att driva en nödvändig fråga – var finns toaletterna för alla barn, unga, äldre som är aktiva runt Strömsvattnet och har vi tillräckligt med papperskorgar.

Det är inte privata aktörer som ska bistå med toaletter utan offentliga toaletter behövs!

Vi ses därute!

Strömstad Soroptimistklubb