Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anders Ekström, Kristdemokraterna Strömstad. Bild: Jakob Simonson
Anders Ekström, Kristdemokraterna Strömstad. Bild: Jakob Simonson

Ena handen vet inte vad den andra gör

Anders Ekström (KD): Hur länge kommer regionen att ha medel att betala vårdcentralerna i Strömstad?

Om sjukvård och annan verksamhet i regionen.

Regionens revisorer framför kritik i sin granskning av regionen och dess verksamhet.

De anger bl.a att budgetprocessen/processerna inte fungerar, Beställar-/utföraremodellen leder till svårtolkad styrmiljö. Detta betyder att den är obegriplig och att den inte fungerar. Helt enkelt att den ena handen inte vet vad den andra gör och det avser främst sjukvården med alla styrelser/nämnder/utskott mm. Revisorerna anger också i sin revisionsberättelse att antalet anställda ökar medan produktionen inte tycks öka.

Nyligen har vi läst att ny-/utbyggnad av sjukhuset i Uddevalla på knappt ca 800 miljoner stoppats av koncernkontoret, saknas medel, att ny-/utbyggnad på Näl på runt knappt 80 miljoner stoppats, felkalkylerat.

Däremot verkar satsningen på 500 miljoner på Göteborgs botaniska trädgård kunna bli verklighet. Här finns tydligen pengar och inte några tveksamma kalkyler.

Utan att ha underlag för synpunkter på investeringar på sjukhusen kan jag konstatera att det är något fel i systemet, med regionen som lagenligt skall sköta sjukvården och som frivilligt syssla med bl.a kultur och utveckling där Botaniska ingår.

Hur länge kommer regionen ha medel att betala vårdcentralerna i Strömstad, tar det slut när driften av Botaniska efter satsningen på 500 miljoner inte går runt för egen maskin?

Anders Ekström

Kristdemokraterna Strömstad