Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven-Åke Persson, Jour Strömstad Bild: Jakob Simonson
Sven-Åke Persson, Jour Strömstad Bild: Jakob Simonson

Debatt: ”En dåres envishet”

Sven-Åke Persson, Jour Strömstad: ”Nu har våra politiker i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden, Margareta Fredriksson och Jörgen Molin, chansen att visa att det finns ett engagemang för sjukvården i Strömstad.”

Ovanstående är ett löfte om graden av engagemang från en av våra sjukvårdspolitiker, avgivit i valrörelsen 2018. Där det sedermera visade sig att envisheten och ”dårskapen” utnyttjades till att försämra vårdutbudet i Strömstad ytterligare, genom att lägga ner ronden, dialysen mm. Inga reservationer gjordes för att markera avvikande uppfattning.

Nu har våra politiker i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden, Margareta Fredriksson och Jörgen Molin, chansen att visa att det finns ett engagemang för sjukvården i Strömstad genom att ta ett initiativ till ett möte i nämnden och där begära att åter ta upp den avbrutna upphandlingen om specialistvården i Strömstad, Bäckefors och Lysekil och ge regionen i uppdrag att göra en direktupphandling.

Detta är fullt möjligt eftersom det sker på samma villkor, och det finns en utförare, som är beredd att gå in i avtalet. Dessutom har Nu-sjukvårdens ordförande Peter Heie sagt att det inte finns något intresse från Nu-sjukvårdens sida att driva specialistvården på nämnda sjukhus samt att det finns en risk att vården inte kommer att fungera lika bra som den gör för närvarande.

Detta skapar självklart oro bland de patienter, som i dag behandlas vid dessa sjukhus. Några har hört av sig och vädjat om fortsatt kamp för Strömstads sjukhus i allmänhet och för den nu aktuella specialistvården i synnerhet och de kräver tillsammans med undertecknad att Ni agerar omgående.

Sven-Åke Persson

Jour Strömstad

LÄS OCKSÅ: ”Nu är det upp till politikerna att agera”

LÄS OCKSÅ: Norsk vårdföretagare vill driva sjukhuset - regionen säger nej