Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rose-Marie Fagerberg är en av KD-politikerna i Strömstad som replikerar till Bengt Bivrin (MP). Bild: Arkiv
Rose-Marie Fagerberg är en av KD-politikerna i Strömstad som replikerar till Bengt Bivrin (MP). Bild: Arkiv

Debatt: Du bortser från fakta, Bengt Bivrin

KD: ”Det är faktiskt inte okej att komma med en sådan allvarlig anklagelse på så bräckligt underlag.”

Replik till Bengt Bivrin (MP).

LÄS MER: Det är inte okej!

Under rubriken «Det är inte okej» anklagar du i stort sett samtliga politiker i Strömstad, utom Miljöpartiets, för att ha bedrivit ett tjyv- och rackarspel i det fördolda under de senaste 15 åren. Med nepotism och särbehandling. Det är en helt fantastisk och något förvirrad anklagelse. Och det är faktiskt inte okej att komma med en sådan allvarlig anklagelse på så bräckligt underlag. Och det är inte okej att du upprepade gånger själv bortser från enkla fakta. Hur var det med färjeläget för 170 miljoner som skulle betjäna den första hybridfärjan, men där det saknas el? Är du stolt över det ledarskap du då utövade med beskedet att du trodde elfrågan var ordnad. Du var ju i alla fall ordförande i miljö- och byggnämnden då.

Det är riktigt att KD har motarbetat flera detaljplaner för bostäder. Men på goda grunder. Men du har ju missat hela poängen med det. Det rör sig bl.a. om planer för Canning och Skeppsbroplatsen vilka skulle gett ett begränsat antal hyresrätter men desto fler dyra bostadsrätter. Detta fiasko hade kostat kommunen mer än 150 miljoner i förlust. Men du brukar ju inte bekymra dig om fakta. Men det gör vi i KD.

Du verkar också helt ha missat inlägget i tidningen där Barbro Nilsson och Karin Lindahl konstaterar att det är 21 år sedan frågan om ett nytt centralt beläget äldreboende togs upp i kommunen. Har du själv bidragit med något i den frågan? Vi kan inte hitta något.

LÄS MER: När ska det bli ett nytt äldreboende i Strömstad?

När det gäller serviceboendet vid Strömsvattnet på Röd kan vi glädja dig med att det är just förutsägbarhet och likabehandling KD efterlyser. Med andra ord just de generella regler för snabb och objektiv behandling som återfinns i förvaltningslagen. Läs gärna på!

Vad man i det fallet upplever, till skillnad från liknande fall, är obegripliga krav om undersökningar och kraftigt ökande kostnader för den som söker planbesked. Krav som troligen är förankrade i MBN:s beslut 2012-1335 med bestämmelser som genom hänvisning till planmonopolet tillåter kommunen och förvaltningen att i princip stoppa all mänsklig verksamhet inom byggområdet. Det är knappast något som Strömstad behöver i dagens krisläge.

Detta är också bakgrunden för den nödvändiga dialogen med kommunstyrelsen som yttersta ansvarig. Om några tjänstemän «hängts ut» i detta sammanhang är okänt för oss, men passar givetvis som en hand i handske med dina övriga faktaresistenta utfall.

Rose-Marie Fagerberg

Alexander Weinehall

Friedemann Hildebrand

KD i Strömstad