Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lars Georgsson menar att Elisabeth Johanssons idé om en ny lekplats i centrum på grund av rökförbudet är ett onödigt och dyrt förslag. Bild: Jakob Simonson, Linda Smith
Lars Georgsson menar att Elisabeth Johanssons idé om en ny lekplats i centrum på grund av rökförbudet är ett onödigt och dyrt förslag. Bild: Jakob Simonson, Linda Smith

Det är inte utveckling, det är slöseri med kommunala medel

Lars Georgsson till Elisabeth Johansson (C) angående förslaget om ny lekplats i centrum.

Numera saknas ambitionen att utveckla centrum, skriver Elisabeth Johansson som svar på min fråga om det välbetänkta i att planera för en ny lekplats i centrum för att enbart avstyra ett befarat smygrökande på den befintliga. Det var ett välkommet besked! Från måndag är det dessutom enligt lag förbjudet att röka på bl.a. lekplatser.

Erfarenheterna från förra årets försök med utveckling av centrum var ju lite mer än vad Strömstadsborna tålde. Det visade sig inte minst i valresultatet där utvecklingsivrarna i Centerpartiet gjorde ett verkligt gediget jobb för att avveckla sig själva.

Den s.k. utvecklingen har enligt uppgift kostat 700 000 kronor att rätta till så att det nu åter går att komma fram i centrum även för promenerande och yrkestrafik. Dessförinnan kostade projektet Urban platsinnovation som var upphovet till denna beklagliga utveckling 1,5 miljoner av EU-medel, d.v.s. i praktiken svenska skattemedel förutom att kommunen ganska säkert själv fick lägga upp lika mycket för att få tillgång till dessa EU-medel. Det brukar vara ett krav för att EU skall öppna kassakistan.

Hela denna cirkus kallar Centerpartiet för utveckling. Jag skulle vilja kalla det ett magnifikt slöseri med kommunala medel som behövs bättre på andra håll. Det är aldrig fel att hålla sig till det gamla talesättet att man inte skall laga det som inte är trasigt. Det är dessutom mycket billigare.

Lars Georgsson