Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stein Rukin, Jour Strömstad. Bild: Marita Adamsson
Stein Rukin, Jour Strömstad. Bild: Marita Adamsson

Stein Rukin: Vi verkar för att förbättra villkoren för vården

Stein Rukin ger replik till Andreas Hanssons insändare i STNB 17 januari.

Det är vänligt och väl­menande av Andreas Hansson, att vilja lätta på den oro han anser ”sprids” – sprids som om oron vore dem något påtvingat – bland Strömstads befolkning. Ambulansen kommer snabbt till patienten, försäkrar han.

Förtröstansfullt intygar han också att inga beslut än är tagna om förslaget till neddragningar av ambulanstillgången, men medger att det inte vore bra om så skedde.

Däremot tycks han invända mot Jour Strömstads ambitioner för Strömstads sjukhus, då han hävdar att han ”baserat på att vara sjuk, småbarnsförälder och att ha erfarenheter som sjuksköterska” ser det som en omöjlighet att i Strömstad bedriva den verksamhet vi planerar.

Det var ju tråkigt att Hansson, centerpartist och sjuksköterska, tycker det. Men det är, ur Hanssons perspektiv, dessvärre inget som Jour Strömstad avser att låta sig nedslås av.

LÄS MER: Jag vill lätta oron hos Strömstadsborna

Likaså är det ju lite tråkigt att Hansson är tveksam till norska skattebetalares vilja att betala svenskars vård i Norge, men det betyder inte så mycket för det är inte norska skattebetalare som betalar, utan den svenska region där den svenske patienten är folkbokförd.

Så tyvärr blir summan av Hanssons besked att ”man inte behöver gå hemma och oroa sig för att bli akut sjuk i Strömstad” precis tvärtom: det finns tyvärr anledning till oro och det är därför som Jour Strömstad, verkar för att förbättra sjukvårdsvillkoren i Strömstad.