Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kerstin Karlsson (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Bild: Pontus Johansson

Varför erbjöd du mig en topplats i KD?

Kerstin Karlsson är förvånad över Sven-Åke Perssons kritik mot henne - med tanke på, skriver hon, att han erbjöd henne en framträdande plats på KD:s lista inför valet.

Replik till Sven-Åke Persson

Hej Sven-Åke! Jag skriver denna replik eftersom jag förmodar att din insändare i tisdagens tidning var riktad till mig.

Jag citerar: ”Tänk att få kanske ett av de finaste uppdragen, att i en demokrati få representera sina väljare, i de frågor som man menat är viktiga för partiet. Efter att ha blivit valda vänder man helt om och glömmer eller väljer bort vad man lovat. Många valde Liberalerna för att de bland annat ville att deras barn och/eller äldre skulle serveras god och näringsriktig mat, tillagad i kök med närhet till brukarna,”

Jag har sedan 2015 varit ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Det är riktigt att jag i valrörelsen 2014 gick ut med krav på tillagningskök på varje skola. Sedan dess har jag dock lärt mig skillnaden mellan tillagningskök och mottagningskök samt att ”god och näringsriktig mat tillagad i kök med närhet till brukarna” mycket väl kan förberedas i ett multifunktionellt kök.

Eftersom barn- och utbildningsnämndens främsta uppgift är att alla ska lyckas i skolan är det där mitt fokus har legat. Nämnden har under mandatperioden gjort stora satsningar inte bara lokalmässigt utan även inom organisationen för att nå just detta mål. Trygghet och studiero, ordning och reda är grundförutsättningar för att alla elever ska nå framgång i livet.

Mot denna bakgrund och ditt påstående i tisdagens tidning att Liberala väljare kan känna sig förolämpade finner jag det ytterst märkligt att du en fin försommardag 2018 uppsökte mig i min trädgård för att erbjuda mig en topplacering på ”Nya Kristdemokraternas” lista. Vad var anledningen till att du besökte mig? Såg du då ingen risk att jag skulle kunna förolämpa fler?

Idag, fyra år efter senaste valrörelsen, kan jag som Liberal känna stor besvikelse över att bron över Bojarkilen inte kommit på plats och att vi inte lyckats påbörja byggandet av nya hyresrätter på Rådhusberget och Koster. Det är förvisso misslyckanden, men vi har ändå lagt en god grund för att dessa projekt ska komma igång under nästa mandatperiod.

Kerstin Karlsson (L)

ordförande barn- och utbildningsnämnden