Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åsa Torstensson, Centerpartiets första namn på listan till kommunfullmäktige i Strömstad.  Bild: Thomas Bennelind
Åsa Torstensson, Centerpartiets första namn på listan till kommunfullmäktige i Strömstad. Bild: Thomas Bennelind

Christer Wilhelmsson: Vad vill Centern?

Insändarskribenten Christer Wilhelmsson, Resenärsforum, tvivlar på Centerpartiets visioner om ett resecentrum vid Strömstads station.

Nu i valtider lanserar de politiska partierna sina förslag till ett framtida Sverige. Centern har ”Framåt” på sina skyltar. Det låter intressant. De har tidigare hävdat att de jobbar för ett resecentrum vid Strömstads station, vilket jag betvivlar.

Här är ett ypperligt tillfälle att se ”Framåt” och ordna så att det blir ett riktigt resecentrum vid stationen. Där finns mycket att önska. Strömstad har enormt mycket turister på sommaren och då är det viktigt att de erbjuds bra service när de kommer hit. Förslag på förbättringar. Se till att det blir ett resecentrum värt namnet vid stationen. Idag möts resenärerna av en tom vägg i stationsbyggnaden och ingen att tala med.

Rusta upp vid busstation och bygg riktiga plattformar vid busshållplatserna. Bygg en väntsal som är gemensam för tåg och bussar och med turistinformation. Det är inte bara att önska fler turister. De måste också känna sig välkomna.

Det är väl ”Framåt” som Centern hävdar? Se då till att det blir ”Framåt”!

Christer Wilhelmsson

Resenärsforum