Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Rundeln" vid strandpromenaden. Bild: Jakob Simonson

Vad tycker Strömstadsborna?

Den amfiteaterliknande stensättningen vid strandpromenaden ska flyttas. Det upprör insändarskribenterna.

Vi blir bestörta och förfärade när vi på omvägar får höra att den amfiliknande stensättningen ”rundeln” på strandpromenaden ska flyttas. Vi börjar då fråga runt bland människor vi känner om de hört talas om detta, vilket ingen vi pratar med har gjort.

I Strömstads Tidning har vi inte sett något om detta förrän nu i tisdagsnumret 12/6, och strax innan hört om det på radio P4 Väst där det sas att denna förändring hade diskuterats flitigt i staden!? Vi har inte hört något offentligt om detta förrän nu. Är det inte på sin plats att prata med strömstadsborna innan man gör en sådan drastisk förändring av det offentliga rummet?

Den skyddade lekplatsen och den högt uppskattade mötesplatsen som stensättningen utgör, vilken inbjuder till samvaro med utsikt över vår vackra hamn och havet, är nu på väg att rivas upp, flyttas och förändras!

Vi är mycket fästa vid denna plats, vill värna om den, och Plagen är stor nog nu när ankaret tyvärr är borttaget.

Vad gäller Oscarsplatsen så är den jättefin som den är med träd, planteringar och bänkar.

Vi förutsätter att vi Strömstadsbor får vara med och säga vår mening angående en så stor förändring av dessa betydelsefulla platser!

Förslaget om ökat samband mellan allén, parken och strandpromenaden däremot låter spännande, så även planerna för Oscarspromenaden.

Vi avslutar denna insändare som är skriven med kärlek i hjärtat för vår än så länge vackra stadskärna och viktiga mötesplats, – så, rör inte vår underbara ”rundel”!

Eva Sandegren, Kari Sandegren och MÅNGA med oss