Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lars Georgsson. Bild: Jakob Simonson
Lars Georgsson. Bild: Jakob Simonson

Debatt: Märkligt angrepp på partier i Strömstad

Debattören Lars Georgsson: Mikael Cederbratt verkar angripa alla partier i Strömstad som har ordet demokrati i namnet.

Moderaternas nye partiledare i Strömstad Mikael Cederbratt har en ganska primitiv uppfattning om det politiska landskap han återplanterats i efter en lång bortavaro. I lördagens tidning hävdar han lite ängsligt att det inte blev en ”naturlig” majoritet i Strömstad efter valet.

LÄS MER: Har Strömstad Demokraterna måhända fötts?

Om det kan man säga att vi faktiskt har en naturlig majoritet. Den utgörs av de partier som kan samarbeta och bilda en duglig ledning i kommunen. Det är betydligt viktigare än att den av Cederbratt uppfattas som ”naturlig”.

Det eventuellt ”onaturliga” verkar i Cederbratts värld för övrigt främst bestå av att hans eget parti inte finns med i ledningen. Men det består i sin tur huvudsakligen på att han själv redan innan valet gick ut och talade om att han efter valet avsåg att bilda en majoritet av sina egna favoritpartier M-L-CP-KD där man även kunde ta med MP eftersom de varit så följsamma mot den tidigare majoriteten.

Nu gick det ju inte så eftersom Strömstadsborna själva visste hur de ville ha det. Cederbratt ställde sig då i ett hörn och tjurade och där står han tydligen kvar. Under tiden utkristalliserade det sig en grupp politiker som utan hans medverkan kunde komma överens om hur kommunen skall styras framöver.

LÄS MER: "Förstår att vi trampat på en öm tå"

Sedan dess har det varit påfallande tyst kring moderaterna. Och nu tar Cederbratt det originella initiativet att angripa namnet på de för honom mest misshagliga partierna i Strömstad. Han hänger upp sig på ordet demokrati som obegripligt nog verkar vara ett rött skynke för honom.

Socialdemokrater, Sverigedemokrater och Kristdemokrater, alla partier som har ordet demokrati i sitt namn betraktar han nu som inbördes lierade och automatiskt opålitliga. Det är en förvånansvärd naiv och enögd inställning, men kanske helt ”naturlig” i Cederbratts egen värld.

Lars Georgsson