Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jenny Johansson
Bild: Jenny Johansson

Debatt: Märklig hantering av sparförslag

Fackförbundet Kommunals Strömstadssektion om besparingsförslagen inom socialförvaltningen.

Det har jobbats i det tysta med att plocka fram besparingar inom kommunen. Det mest märkliga med detta är att det i socialförvaltningen tagits fram ett arbetsmaterial som socialnämndens ordförande "hemligstämplade" och som inte får spridas utanför nämnden.

Eftersom det snart stundar val kan man tolka denna tystnad/mörkläggning som att inget bör läcka innan valet.

Då dessa besparingsförslag plötsligt i torsdagens Strömstadstidningen blev offentliga kan vi i Kommunal inte mer än ställa oss helt frågande då inget av detta är samverkat.

Dessa besparingsförslag drabbar uteslutande Kommunals medlemmar vad vi kan utläsa från vår nya informationskälla, Strömstadstidningen. Som vanligt märker vi att det kan vara svårt att se överskotten i de egna leden.

Inom de närmsta åren bör Kommunen anställa ett stort antal undersköterskor för att överhuvudtaget kunna bedriva verksamhet så att i nuläget agera som man gör tycks mycket märkligt.

Kommunal var inbjuden till en Budgetdiskussionen i barn- och utbildningsförvaltningen men fick ett mail fem dagar innan mötet skulle äga rum om att mötet är inställt. Vid efterforskningar visar det sig att detta möte ändå hölls utan Kommunals vetskap och möjlighet att påverka.

Kommunal tolkar kommunens agerande som att det blir barn och äldre som får betala/stå tillbaka för politikernas vidlyftiga ageranden och investeringar. Detta drabbar även medarbetarnas arbetsmiljö och arbetssituation.

Vi ber er alla medborgare i Strömstads kommun att använda er av ert sätt att påverka och det gör ni genom att använda er av er rösträtt nu på söndag för att rösta på ett parti som värnar om våra yrkesfrågor och vill att vi ska bli fler anställda inom vård och omsorg.

Kommunal, sektion Strömstad