Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stein Rukin. Bild: Jakob Simonson

Liberal vårdpolitik

Vad har egentligen Liberalerna i Strömstad gjort för att lösa vårdfrågan i Strömstad? Det frågar Stein Rukin, Jour Strömstad.

Replik

Till Margareta Fredriksson (L) m fl, STNB 24 april

I ett inlägg av bland andra Margareta Fredriksson (L) i tidningen 24 april fick man en inblick i Liberalernas vårdpolitik. Eftersom Margareta Fredriksson är en välmenande dam, är det mycket att glädja sig över. Hon har ju i vårdfrågan i Strömstad , enligt henne själv i en tidigare intervju i tidningen, ”stått på med en dåres envishet”.

Men vad har i verkligheten skett under den här mandatperioden, trots alla goda löften? Vad har L medverkat till, som har lett till en positiv förändring av vården i Strömstad? Avvecklingen av natt- och kvällsjour, avvecklingen av helgjour, avvecklingen av dialysen, och snart röntgen, en ”single responder” som inte är tillgänglig under högsäsongen, en möjlig akutjour med okänt innehåll i Tanum, och på det hela taget, en avveckling av sjukhuset för skattebetalarnas pengar?

Det som verkligen saknas är en avveckling av landstinget/regionens befattning med sjukvården. Kanske något att satsa på efter valet för Margareta Fredriksson m fl.?

Stein Rukin