Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mikael Cederbratt (M) och Marie Edvinsson Kristiansen (M). Bild: Thomas Bennelind, Pontus Johansson

Mikael Cederbratt: KD ger ett diffust intryck

Insändarskribenterna Mikael Cederbratt (M) och Marie Edvinsson Kristiansen (M) skriver replik till Anders Ekström (KD).

Anders Ekström som efter hemvist av olika längd i olika partier nu gått till Kristdemokraterna (KD), propagerar i en insändare för röst på KD som, utan att vilja tillhöra någon politisk majoritet, skall se till att ”endast de bästa och mest ekonomiska förslagen” kommer att gå igenom. Vad som menas med detta klargörs inte.

Då bör man rimligen som väljare utgå från att det som skall styra KDs handlande är partiets principprogram på det nationella planet vars första mening lyder: ”Kristdemokrati är demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund.”

Anders Ekström: "Därför ska du rösta på (KD)"

Ingen hänvisning till ovanstående värdegrund eller andra kända budskap från KD, finns i budskapen från KD i Strömstad.

KD har fört en blygsam tillvaro i Strömstad och dess nuvarande företrädare i kommunfullmäktige lämnar. Det som hänt med KD i Strömstad förmedlar en känsla av att det handlar om att fånga upp en avsomnad lokal partiorganisation för att använda som vindflöjel efter egna önskade vindriktningar utan direkt koppling till partiets ideologi. Därför är det inte möjligt att förutse efter vilka principer KD i Strömstad kommer att agera. Övriga partier strävar efter att komma i majoritet, för att det är först då man verkligen kan påverka utvecklingen. KD i Strömstad vill eller vågar inte ta ansvar.

Mot denna bakgrund riskerar en röst på KD att bli en bortkastad röst. Vi moderater vill ta ansvar genom att sitta i majoritet i Strömstad där vi får gehör för våra uppfattningar. En majoritet med alliansförtecken.

Mikael Cederbratt

Marie Edvinsson Kristiansen

Moderaterna