Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lars Georgsson har skrivit insändaren om Centerpartiet och den hotade ambulansverksamheten. Bild: Jakob Simonson
Lars Georgsson har skrivit insändaren om Centerpartiet och den hotade ambulansverksamheten. Bild: Jakob Simonson

Debatt: Hoppsan, nu känner även Centerpartiet oro!

Insändarskribenten Lars Georgsson om Centerpartiet och den hotade ambulansverksamheten.

Hela Centerpartiet i Strömstad är genom Anna-Lena Carlsson kollektivt mycket oroligt om Nu-sjukvårdens ambulansverksamhet dras in. Det kan man läsa i en insändare i lördagens tidning där hon ojar sig väldeligen, om än något yrvaket, över konsekvenserna.

Läs mer: C uttrycker oro för ambulanssjukvården i Strömstad

Och det har hon all anledning att göra. Det finns knappast en enda Strömstadsbo som inte oroar sig över en eventuell ambulansindragning. Hon säger att det är problem med en ekonomi som inte är i balans. Det handlar om förslag med allvarliga neddragningar där man inte säkrat upp med beredskap. Hon uppmanar därför alla tjänstemän och politiker i regionen att inte försämra ambulanssjukvården och avslutar med det käcka stridsropet ”För allas trygghet och säkerhet”!

Men vem är det då som kommer med denna magnifika uppmaning till alla beslutsfattare? Hon har i fyra år själv varit ordförande i den sociala nämnd i Strömstad som har till uppgift att arbeta för en god sjukvård i kommunen. Hon har förhoppningsvis haft nära kontakt med de partikamrater vilka i regionens olika organ varit i majoritet och bestämt om hur mycket sjukvård och hur många ambulanser som skall betjäna oss som bor i norra Bohuslän.

Men under dessa fyra år har sjukvården metodiskt och omsorgsfullt monterats ner med början i avskaffandet av nattjouren i Strömstad. När hon nu med en knapp månad kvar av sin ämbetsperiod säger nej till försämrad ambulanssjukvård i Strömstad så är det därför föga trovärdigt och alldeles för sent påkommet. Det man frågar sig är ju hur det har fått utveckla sig på det här viset. Den saken berörs givetvis inte, men valresultatet ger onekligen en fingervisning.

Lars Georgsson