Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Dag Wersén och Mikael Cederbratt, moderaterna i Strömstad. Bild: Pontus Johansson
Dag Wersén och Mikael Cederbratt, moderaterna i Strömstad. Bild: Pontus Johansson

Debatt: Har Strömstad Demokraterna måhända fötts?

Mikael Cederbratt (M) och Ola Persson (M) ifrågasätter Socialdemokraternas val att bilda kommunal ledning genom stöd från bland annat Sverigedemokraterna.

Resultatet i kommunvalet i Strömstad gav inte en naturlig majoritet. Alltså varken borgerligt eller socialistiskt.

Det fanns röster för att de tidigare oppositionspartierna Socialdemokraterna och Moderaterna skulle styra Strömstad tillsammans. Även om skillnader i politiska grunduppfattningar kan betyda mer på riksplanet än på det kommunala planet, är vi moderater i Strömstad helt övertygade om att vi skall vara politiskt fristående från socialdemokratin. Vi är ett liberalkonservativt parti. Ett beroende av Socialdemokraterna är för oss oförenligt med de uppfattningar som vi moderater har ifråga som till exempel individens valfrihet och frihet i förhållande till kollektivet, skatter och fritt företagande, där den socialdemokratiska grundsynen skiljer sig från vår.

Vår moderata slutsats utifrån våra vallöften, att driva borgerlig politik, var att samla de partier som bäst svarade upp emot de löftena. Resultatet blev då 16-gruppen bestående av M, L, C och MP. Vi är lite besvikna på KD, som vi gärna hade velat haft med i borgerlig samverkan.

Vi kan nu konstatera att vi har en socialdemokratisk ledning i kommunen som har sitt avstamp i socialdemokraternas högsta och snart enda ideologi...MAKT. Tydligast demonstrerad i den så kallade januariöverrenskommelsen om regeringsmakten. I samma anda skaffade sig Socialdemokraterna(S) i Strömstad nya vänner för att komma åt den yttersta kommunala makten. De nya vännerna blev nu bland andra Sverigedemokraterna(SD). Ser vi början på något som skulle kunna benämnas Strömstad Demokraterna?

Vi moderater håller fast vid vår politiska linje i motsats till andra partier som gör allt för makten. I denna politiska röra skall vi uppfylla vårt ansvar som ett ledande borgerligt oppositionsparti i Strömstad med liberalkonservativ värdegrund. Du som vill ha en borgerlig politik i Strömstad skall veta att Moderaterna håller vad de lovar.

Mikael Cederbratt (M)

Ola Persson (M)