Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Arkiv

Debatt: Förslaget är oacceptabelt

Stein Rukin, Jour Strömstad, om Nu-sjukvårdens förslag till neddragning av ambulanssjukvården i norra Bohuslän.

Förslaget är fullständigt oacceptabelt och måste omprövas. Varje politiker som accepterar förslaget utan att värdera andra lösningar bör betraktas som slut politiskt.

Och det finns alternativ. I regionen används 328 miljoner till politisk verksamhet! Och så tillkommer tjänstemannaservice för ett betydligt antal miljoner. För kort tid sedan beslutade Nu-sjukvården att investera närmare 4 miljoner i Munkedal för "lättvårdsdialys" för patienter som enkelt kunde ha behandlats i Strömstad där det finns utrustning och lokaler som man redan betalar för. I tillägg en årlig hyra på i underkant av 1 miljoner.

Single respondern borde aldrig ha blivit tagen i bruk för Tanum och Strömstad. Besparingen hade varit mer än 10 miljoner.

Jour Strömstad kommer definitivt att följa upp saken. Det hör till historien att regionens egen utarbetade rapport och genomförda försök visar att man med en välfungerande jourcentral reducerar ambulanskostnaderna med 20 procent. För Strömstad där kostnaderna för ambulansverksamheten är mer än 30 miljoner ligger här en potentiell besparing på mer än 6 miljoner. Det går för övrigt i regionen mer än 2 029 miljoner till bland annat kompetens- och kunskapsutveckling.

Det är på tiden att vi får se resultat!

Jour Strömstad

Stein Rukin