Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Korsningen Ringvägen-Karlsgatan är hårt trafikerad men har ingen rondell. Debattören Håkan Bern ifrågasätter varför det då byggs en rondell vid Vik söder om Strömstad. Bild: Linda Smith

Debatt: Det var ej fake news, det var sanning

Håkan Bern undrar varför det byggs en rondell vid Vik och inte i korsningen Karlsgatan/Ringvägen i Strömstad.

Stora nyheter för Strömstads invånare: kommunens folkvalda politiker och tjänstemän har tagit beslut om att anlägga en rondell vid Vik-krysset. Var ute på Rossö i helgen och tog tillfället i akt att åka via Vik. Till min stora förvåning, full aktivitet av anläggningsmaskiner och dito personal, det var en rondell som skulle anläggas. Det var alltså inte fake news. Det tycks mig som att våra så kallade folkvalda politiker i Stadshuset inte har förstått efter alla år att E6 har fått en ny sträckning öster om Vik och Överby.

Läs mer: Svar från kommunens gatuchef Conny Hansson.

Trafikflödet vid Vik är i dag ett minimum, knappt mätbart.

Som kommuninvånare och skattebetalare kräver jag att ledningen i kommun redovisar kostnader för denna dårskap. När detta beslut togs måste ni ha haft tillgång till ett kraftfullt underlag som hävdade behovet av en rondell vid Vik. Eller?

Men jag är egentligen inte förvånad. Till min kännedom har det inhandlas färgpatroner för 15 100:- och issmältningssalt för 14 500:-. Finns det fler lik i garderoben så redovisa dem nu, en sanning går aldrig att dölja. Strömstad kommun har nu en väldigt hög belåningsgrad, jämfört med andra kommuner i Sverige. Förklaring: väldigt expansiv kommun. Men att då i detta läge med stora lån anlägga en rondell vid Vik, det övergår mitt förstånd.

Förklaringen är kanske att kommunledningen uppgav fel adress till entreprenören. Skulle ha varit Karlsgatan /Ringvägen. Är det så nu, ursäktar jag eder.

Håkan Bern

Nötholmen