Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bengt Bivrin, Karla Valdivieso, David Nikkinen, David Eklund, Per Nikkinen och Andreas Nikkinen, Miljöpartiet i Strömstad. Bild: Eric Johansson

Börja med hyresrätterna!

Miljöpartiet i Strömstad menar att det hade varit bättre att börja bygget på Skeppsbroplatsen.

I onsdags fattade kommunstyrelsen beslut om det vidare arbetet med Canningplanen. Nu ökar vi ytorna för park och torg på den södra delen av Skeppsbroplatsen, det är bra och något Miljöpartiet påpekat tidigare. Däremot tycker vi att utbyggnadsordningen är felprioriterad. Vi menar att det som gynnar strömstadsborna mest ska prioriteras, vilket i första hand är hyresrätter, bro över bojarkilen och allmänna platser i attraktiva lägen.

Ett stort antal av de hyresrätter som finns med i planen är planerade i norr på Skeppsbroplatsen och därmed ett bra tillfälle att tillföra kommunen hyresrätter inom en relativt snar framtid. Det skulle också säkerställa att vi i ett tidigt skede får in åretruntboende i området, vilket minskar risken för att Canning blir ett nytt Kebal.

Nu väljer övriga partier istället att börja på Canningområdet, där andelen hyresrätter är lägre och det kommer dröja ytterligare ett par år innan bygget av bostäder startar. Dessutom beräknas förslaget kosta skattebetalarna ca 20 miljoner kr mer än vårt alternativ.

Vi vill ha park, torg och hyresrätter snarast!

Karla Valdivieso (MP)

Bengt Bivrin (MP)

Andreas Nikkinen (MP)

Anders Karlsson (MP)