Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åsa Torstensson (C) och Lars Tysklind (L).  Bild: Thomas Bennelind
Åsa Torstensson (C) och Lars Tysklind (L). Bild: Thomas Bennelind

Debatt: C och L har fokus på företagen och jobben

Lars Tysklind (L) och Åsa Torstensson (C) skriver insändare om partiernas inställning till företagarna i Strömstad: ”Våra företagare är kreativa och har visat på sin förmåga att ständig driva utveckling. Detta får inte Strömstad gå miste om!”

Strömstads framgångs­rika företagare är satta under mycket hård press på grund av coronapandemin och att Norge stängt gränsen mot Sverige.

Utan välmående företag stannar Strömstad och arbetslös­heten för Strömstads ­invånare blir ogripbart hög. Företagen står nu inför stora ekonomiska utmaningar lång tid framöver och vi hör oron för att människors livsverk går förlorade.

Statliga krisåtgärder för att stötta företagen och jobben är i dagsläget avgörande för att ge Strömstads företagare möjlighet att ”övervintra” pandemin.

Våra företagare är kreativa och har visat på sin förmåga att ständig driva utveckling. Detta får inte Strömstad gå miste om!

I Strömstad måste vi också vara uppmärksamma på det ansträngda tonläge som uppkommit nordiska grannar emellan som kan få både sociala och ekonomiska konsekvenser om inte detta aktivt motverkas.

Liberalerna och Centerpartiet samverkar med ­regeringspartierna, är pådrivande och tar ansvar för att viktiga stödåtgärder riktat till företag och jobb kommer på plats.

Nya ­beslut har i dagarna tagits om förlängning av stöd­åtgärder men vi ser att det troligen kommer behövas göras mer framöver.

Stödåtgärder krävs och är viktiga för våra företag i Strömstad. Även om inte alla stödformer prickar exakt rätt så ger det möjligheter att dämpa krisen och våga blicka bortom pandemin för att kunna återstarta efter krisen.

Korttids­permitteringar förlängs till 30 juni 2021 , förlängt omsättningsstöd till enskilda firmor, förlängt anstånd med skatteinbetalningar och de tillfälliga förändringarna i arbetslöshetsförsäkringen för företagare förlängs under 2021.

Liberalerna och Centerpartiet kommer fortsatt, utifrån den överenskommelse som våra partier gjort med regeringspartierna, ta ansvar genom att ha fokus på jobben och företagens situation och driva på nödvändiga insatser för att rädda företag och jobb.

Lars Tysklind (L)

Åsa Torstensson (C)