Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tore Lomgård och Åsa Torstensson, Centerpartiet i Strömstad. Bild: Arkiv

Bostäder på Filjestad måste prioriteras

Tore Lomgård och Åsa Torstensson: Vi i Centerpartiet förväntar oss att Strömstadsbyggens ordförande tar upp bostadsplanerna på Filjestad.

Koster måste ses som ett sammanhållet samhälle där olika insatser från kommun eller annan offentlig verksamhet, stor som liten insats, måste kroka arm med det lokala engagemanget, för allt är beroende av varandra för att nå utveckling. Boendet bedömer många som knuten för att övriga verksamheter ska kunna utvecklas, om det så är skolan eller näringslivet.

Därför är det välkommet att Lantmäteriförrättningen vid Filjestad nu är avklarad och planeringen för bostadsbyggandet på Sydkoster kan därmed på allvar igångsättas! Så trodde nog fler än undertecknade att så skulle ske under 2020 nu när hinder, som styrelsen tidigare haft att förhålla sig till, är borta. Annat går inte heller att utläsa ur den intervju som ordförande i Strömstadsbyggen gav i STNB. Naturligtvis blev det stor förvåning när kommunstyrelsens ordförande på direkt fråga, förklarade att Filjestad bostadsprojekt inte ingår i den investeringsram för Strömstadsbyggen, som kommunfullmäktige hade att besluta om. Det är tråkigt att viljan inte heller fanns hos majoriteten i kommunfullmäktige att tillföra Filjestadsprojektet till 2020 års investeringar nu när det står klart att de tidigare hindren för igångsättande är borta.

Med anledning av den diskussion som uppkom om Filjestad och bedyrandet att alla är överens om denna investering, trots nedröstning, förväntar sig Centerpartiet att styrelsens ordförande på kommande styrelsemöte med Strömstadsbyggen tillför ärendelistan frågan om bostadsbyggandet och dess tidsplan för projekt Filjestad.

Tore Lomgård (C)

Styrelseledamot Strömstadsbyggen

Åsa Torstensson (C)

Ledamot kommunfullmäktige