Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Olof Ohlsson
Arkivbild. Bild: Olof Ohlsson

Insändare: Angående ­chefsvaccineringen i Tanum

Tanumsbo: ”Alla är jämlika, men vissa är mer jämlika än andra” skrev George Orwell en gång i tiden.”

Citatet verkar stämma bra på cheferna inom den kommunala verksamheten i Tanum. Hur det gått till med dessa chefers företräde till covidvaccinet ger upphov till en del frågor.

LÄS MER: Chefer i Tanum gick före i vaccinkön – vägrar lämna ut pandemiplan

Hur kunde man veta att det skulle bli så många doser över så att det räckte till alla dessa chefer? Vid det tillfället var det ju bara personer på äldreboende och äldre med hemsjukvård som vaccinerades. Dessa personer kan ju knappast ha uteblivit från sin tid för vaccinering. Det verkar snarare som det hela var planerat.

Vid den tidpunkten cheferna fick sitt vaccin så hade inte ens sjukvårdspersonalen vaccinerats. Varför gick inte vaccinet till dem? De kunde ju knappast ha varit så svåra att nå inom tidsramen för hållbarheten på vaccinet. Även många ­lärare, förskolepersonal mm fanns väl i närheten? Eftersom det bara var de äldre på boende med mera, som jag nämnt ovan, som skulle vaccineras så måste man ju i god tid ha sett att det skulle bli doser över.

Kommunledningen vill tydligen tysta ner det hela och sekretessbelägger pandemiplanen. Nu när cheferna redan är vaccinerade så kan det väl inte vara så skadligt för samhället eller den enskilde om man redogör för vad som redan hänt.

När cheferna sedan verkar uppriktigt förvånade över att många människor reagerar på förfaringssättet så undrar man hur långt ifrån verkligheten de be­finner sig.

Makt korrumperar heter det.

Tanumsbo

LÄS MER: Berätta hur ni planerat för skattebetalarna!

LÄS MER: Experten om chefernas förtur i vaccinkön: ”Solklart brott mot grundlagen”

LÄS MER: Kommunchef i affekt: ”Du är inne på farlig väg”