Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Debatt: Alternativa lösningar på Kosters skola för Strömstads bästa

”Vi i Centerpartiet sa nej till att pausa skolan på Koster för att vi tror att det är ett steg närmare att helt stänga skolan.”

Om vi har lärt oss något under pandemin så är det att hitta alternativa lösningar på undervisningen, och vi har förslag till några lösningar som vi anser kan provas först.

Distansundervisning i de ämnen som behöver kompletteras med. Läraren på Koster finns naturligtvis på plats för att hjälpa och stötta.

Att barnen tillsammans med läraren åker in med båten, där undervisning sker under färd, in till exempelvis Valemyr en gång per vecka för att träffa andra elever och få det större sammanhang som framförts som det största problemet.

Att samarbetet mellan socialförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen utvecklas så att personal som arbetar inom dessa två förvaltningar kan användas av den andra.

Vi vet att kompetens och utvecklingsidéer finns inom lärarkåren för att utveckla verksamheten för elevernas bästa och vi anser att det är viktigt att fånga upp de. Det borde ligga i allas intresse att försöka hitta lösningar för att vårdnadshavarna som vill välja Kosters skola ska kunna få ha barnen kvar där.

Andreas Hansson (C)

Bun och kommunstyrelsen

Britt Eriksson (C)

Socialnämnden

Anna-Lena Carlsson (C)

Socialnämnden

Rickard Hermansson (C)

LÄS MER: Kent Hansson (S): "Kosters skola ingen fråga för kommunstyrelsen"

LÄS MER: Starka känslor på Koster efter tunga skolbeskedet

LÄS MER: Kosters skola stänger till hösten – för få elever