Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mikael Cederbratt (M), en av gruppledarna i 16-gruppen, samt Fredrik Eriksson och Mattias Gustafsson (SD). Bild: Thomas Bennelind
Mikael Cederbratt (M), en av gruppledarna i 16-gruppen, samt Fredrik Eriksson och Mattias Gustafsson (SD). Bild: Thomas Bennelind

"16-gruppen sprider falska påståenden om SD"

Sverigedemokraterna i Strömstad reagerar på en insändare från oppositionspartierna i 16-gruppen: M, C, L och MP.

Då 16-gruppen nämner oss i sin insändare som medlemmar av majoriteten och sprider falska påståenden om hemliga möten finns det en del att förklara.

LÄS MER: Varför tar inte Kent Hansson diskussionen?

Vi är i opposition och det finns flera sätt att bedriva opposition, antingen kan man konstruktivt driva en aktiv och ansvarsfull politik eller så kan man vara destruktiv och hitta fel i allt. När vi Sverigedemokrater tar ställning till olika förslag så utgår vi från vad som bäst gynnar Strömstads kommun och dess invånare.

Vi kan delge er vår ståndpunkt här och nu. Vi ser intressanta möjligheter med sjukhusfastigheten, då Strömstads kommun redan hyr en del av fastigheten och möjligheten att samlokalisera verksamheter gör att vi kan avyttra andra fastigheter.

Med Strömstads kommun som ägare av sjukhusfastigheten kan vi bli en mycket aktivare förvaltare än vad regionen är, vi får då chansen att locka fler verksamheter till huset och vara en aktiv part i framtida centrumutveckling.

Vi kommer dock inte att ta ställning för eller emot ett köp förrän handlingar finns tillgängliga, där t.ex. pris, besiktningsutlåtande och avsikt finns med.

Då den demokratiska processen i kommunen ifrågasätts angående fastighetsköp minns vi hur det var under den tidigare centerregimen. Vi minns köpet av Crawfordfastigheten och hur man tvingade igenom det beslutet och konsekvent vägrade att lämna ut varken besiktningsprotokoll eller värdering. Vi Sverigedemokrater kämpade i många år för att få på plats ett regelverk som garanterar säkerheten för demokratin och skattebetalarnas pengar, trots ett gediget motstånd från 16-gruppen. Övriga oppositionspartier bör kanske ägna sig åt lite självrannsakan innan man kastar anklagelser och sprider lögner på insändarplats.

Sverigedemokraterna Strömstad