Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  I unga år spelade Yvonne Nielsen i Strömstads damlag i division 3.

  Yvonne hoppade på höjden och längden

  I tonåren friidrottade hon i Strömstads IF. – Mina grenar var höjd, längd och 60 meter. Slutade när jag var 14 år. I åttan började jag med skolhandboll, berättar trebarnsmamman Yvonne Reichenberg–Nielsen i en paus på jobbet. Till vardags konferenskoordinator på spa-hotellet. På fritiden en av många engagerade vuxna i Strömstad handbollsklubb.

  Innan friidrotten, som 10–11-åring, var Yvonne med i Strömstads gymnastikförening. I 70-iaden tävlade hon i barr, bom och fristående.

  Idag är hon vice ordförande i handbollsklubben och aktiv i dess föräldraorganisation.

  – Lokalfrågan är ett problem för oss. Det är svårt att få tid. Helst vill vi vara kvar i gymnasiehallen. Där är jättebra men den har sina brister, säger Yvonne. Något som saknas är en liten serveringshörna.

  – Serveringen är jätteviktig. Den ger mycket pengar när vi har hemmamatch. Föräldrarna sköter ruljansen och bakar fikabröd. Intäkterna går direkt till klubbkassan. Kaffe, kaka, korv och godis går bäst. Har vi sammandrag med flera lag gör vi mackor. Är norska lag med är våfflor ett måste.

  Nu jobbas det på lokalfrågan. En arbetsgrupp med representanter för bland annat kommunen och föreningslivet undersöker möjligheterna för att bygga en aktivitetsanläggning – en mötesplats till gagn för idrott, kultur, turism och strömstads befolkning i största allmänhet.

  – Det skissas på förslag. För handbollen skulle en sådan anläggning betyda att vi får mer träningstider och möjligheter till större cuper och mer utbyte med norska klubbar.

  Yvonne var med i Strömstads första damhandbollslag.

  – På den tiden fanns inga ungdomslag. Vi tjejer fick hoppa in i damlaget direkt. Spelade i division 3 och kom tvåa som bäst. Någon hundraprocentig seriös satsning var det inte. Framförallt hade vi kul socialt.

  På den tiden var Lena Martinsson en av damlagets stöttepelare. Samma Lena är ordförande i Strömstads miljö- och byggnämnd.

  Yvonne och hennes man René har tre barn. Sandra spelar i kropps, Uddevalla, och Jacob i Strömstad. Isabelle har lagt av.

  – Det är kul när barnen är med. Gemenskapen är viktigast av allt; det handlar inte bara om att prestera.

  Yvonne gick gymnasiet i Uddevalla och tog barnskötarexamen 1982 och jobbade på dagis som vikarie i två år.

  – På Norges nationaldag 17 maj 1984 började jag som servitrislärling på nya Laholmen. Harald Laanemets var restaurangchef.

  Efter kortare sejourer i Åre och Oslo återvände Yvonne till Laholmen 1990 för att jobba i reception och med konferenser.

  Sedan 2007 är hon konferenskoordinator på Strömstad Spa & Resort i Strömstad.

  Personligt:

  Namn: Yvonne Reichenberg–Nielsen

  Ålder: 47 år

  Familj: maken René och tre barn

  Bor: i Strömstad

  Gillar: Ärlighet

  Ogillar: Falskhet

  Önskedröm: Att få vara frisk

  Lyssnar gärna på: All musik förutom hårdrock och jazz

  Favoritresmål: Thailand

  Bra på: Organisera

  Mindre bra på: Laga mat

  Intressen: Vara med familjen, sport, fritidsaktiviteter

  Bra egenskap: Gott humör

  Antingen eller:

  Höst/Vår

  Promenad/Gympa

  Cykel/Bil

  Mjölk/Vatten

  Knäckebröd/Vitt bröd

  September/Amanda

  Musikal/Revy

  Fisk/Kött

  Äpple/Apelsin

  Geografi/ Historia

  Veckotidning/Strömstads Tidning

  Strömstadmilen/Göteborgsvarvet