Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ryttare på GBG Horseshow
Strömstadsryttare. Wilma Jacqueline Glans, Wilma Heie och Klara Mattsson med hästarna Prima och Night Vision.

Wilma Glans blev sjua i Göteborg

Det var bra representation från Strömstad vid torsdagens tävlingar i Göteborg Horse Show. Tre Strömstadsryttare deltog i juniortävlingen Morgondagens vinnare och Wilma Glans lyckades bäst med en sjundeplats i finalen.– Jag är jättenöjd, säger hon.

Sveriges största ridsportstävling pågår just nu, Göteborg Horse Show. Och Strömstad är väl representerat med tre juniorryttare.

Wilma Jacqueline Glans tävlade med hästen Prima, Wilma Heie med hästen Esmay Van Kastanjehof och Klara Mattsson med hästen Night Vision.

Tävlingen de deltog i var Citygross Morgondagens vinnare, en juniortävling där de yngsta var 13 och de äldsta 18 år.

I onsdags var det första rundan av tävlingen och där var Wilma Glans felfri och tog sig till final som fyra. Finalhoppningen, med höjden 1.35, genomfördes i torsdags och Wilma Glans fortsatte göra bra ifrån sig.

– I finalen var jag också felfri, och alla felfria gick till omhoppning. Då rev jag ett hinder, kom för snävt in på det. Jag slutade sjua och är jättenöjd med det, jag trodde inte ens att jag skulle kvala in till tävlingen. Min häst Prima har varit skadad så det har varit lite osäkert, säger Wilma Glans.

Var det mycket publik?

– Ja, det var fler än jag trodde. Min häst ville först inte gå in på banan, men det löste sig.

För Klara Mattsson var det lite jobbigare i finalen, berättar Wilma Glans.

– Hon var också felfri i finalen, men i omhoppningen landade hästen rakt i ett hinder och hon ramlade av. Men det gick bra med henne.

Klara Mattsson slutade åtta, medan Wilma Heie hamnade på en tionde plats i finalen.

– Vi kom ganska jämnt alla tre. De sa flera gånger till oss att det verkar som om det är många duktiga ryttare i Strömstad, och det är ju kul att höra, säger Wilma Glans.

Hur har hela upplevelsen med Göteborg Horse Show varit?

– Det var första gången jag var med och det är en häftig upplevelse. Man lär sig väldigt mycket av att vara med här. Det är mycket folk på plats och det är kul att se alla ryttare från hela världen.