Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

veteranpingis
Mästare. Stig Eklöf (till höger) från Hamburgö och Kvillebyns SK vann US Open i pingis herrklassen 80 + tillsammans med Ragnar Dahlström, San Diego.

Veteranen Stig segrade i Las Vegas

Det är aldrig för sent att bli mästare i bordtennis. Det kan 80-årige Stig Eklöf från Kville­byns SK intyga. Nyligen vann han herrdubbelklassen i den stora tävlingen US Open i Las Vegas.

80-årige Stig Eklöf bor på Hamburgö och tävlar för Kvillebyns SK. Han är en aktiv pingisveteran och har deltagit i flera veteran-VM. Just nu har han siktet inställt mot veteran-VM som avgörs i Las Vegas 2018. Därför passade det bra att spela US Open på samma plats redan nu.

– I och med att VM ska gå där 2018 tänkte jag och en kille till att vi skulle åka dit och se hur det är där, säger Stig som nyss är hemkommen från resan.

Och det skulle visa sig bli en framgångsrik resa dessutom. Tillsammans med svenskamerikanen Ragnar Dahlström från San Diego tog han hem guldet i herrdubbel 80+.

– Jag och Ragnar spelade mot varandra en hel del som juniorer. Då är det ju hur kul som helst att han visar sig bo i USA och ville spela tillsammans med mig den här gången, säger Stig Eklöf.

Paret vann matcherna fram till semifinalen där man ställdes mot regerande mästarna Braitwaite/Johnson, USA. Där blev det seger och sedan även seger i finalen mot det kinesiska paret Liu/Sokol i tre raka set.

– Det var mycket överraskande att vi vann, speciellt att vi slog de regerande mästarna, säger Stig Eklöf.

Vad var det som gjorde att ni vann?

– Det var att vi passade så bra ihop, jag och Ragnar.

Stig Eklöf har en lång karriär bakom sig som pingisspelare. Som ung spelade han fem säsonger i den högsta serien för Arboga. Numera bor han på Hamburgö där han också är engagerad som ungdomsledare i Kvillebyns SK.

– Jag har en grupp där som jag tränar, berättar han.

Nu siktar han alltså mot veteran-VM i Las Vegas 2018. På vägen dit ska han också spela veteran-EM i Helsingborg sommaren 2017. Vem han då får som partner är ännu inte klart.

Stig Eklöf tränar fyra gånger i veckan och tycker att bordtennis är en perfekt sport om man vill hålla i gång.

– Det är en ytterst lämplig sport för oss lite äldre, säger han.