Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

IFKstyrelsen1
Strömsvallen. Snart dags för premiär för IFK Strömstads dam- och herrlag.

Ungt och nytt blod tar plats i styrelsen

Förra veckan höll IFK Strömstad sitt första styrelsemöte med den nya styrelsen. En styrelse med inte allt för mycket rutin.

IFK Strömstad hade i förra veckan sitt första styrelsemöte med den nya styrelsen. Innan mötet träffade tidningen representanterna.

Föreningen ser årets säsong som en chans till nystart med friska fläktar som ska strukturera upp föreningens arbete bättre, och mer effektivt. IFK Strömstad ska vara en förening som spelare och ledare trivs och har roligt i.

Före detta kassören Jonas Danielsson är ny ordförande. Som vice ordförande sitter Mats Molin som satt i styrelsen även förra året. Kvar är även Sofia Johansson.Totalt består 2017 års styrelse av åtta personer, men ambitionen var något fler.

– Det var egentligen jag som hade ambitionen att vi skulle bli elva. Men nu är vi dessa åtta och det känns som att vi är en bra mix, säger Jonas Danielsson.

Andreas Nikkinen är ny som styrelsemedlem och har i många år haft en stark koppling till IFK.

– Jag har spelat i IFK som barn och även i herrlaget. Det känns viktigt för mig att vara en del av styrelsen och kul att man får vara med och påverka, säger Andreas Nikkinen.

Linda Nygren är också ett nytillskott. Hon spelar även i föreningens nya damlag.

– Jag blev tillfrågad om jag ville vara med i styrelsen och tycker det är en bra idé att ha med en röst från damlaget. Jag blir som en länk mellan damlaget och styrelsen och andra vägen, säger Linda Nygren.

– Det känns som att föreningen är komplett nu när vi har ett damlag som ger så mycket energi genom att ta ansvar och har en stark vilja, säger Mats Molin.

Raymond Lund är sedan tidigare engagerad i föreningens lag för pojkar 06.

– Jag fick till mig av andra att jag har ett stort engagemang och då kändes det bra att bli en del av styrelsen, säger han.

Martin Ödlund har inte varit aktiv spelare på flera år och insåg att han var rätt engagerad i hur IFK spelade och hur föreningen hanterade saker.

– Jag pratade mycket med vänner och hörde mig själv ifrågasätta mycket. ”Varför gör de så?”, kunde jag fråga öppet. IFK är en viktig förening för mig, säger han.

Representationslagen i all ära, men styrelsen ser sin ungdomsverksamhet som lyckad. Förening har idag runt 500 medlemmar och seniorlagen består av knappt 100 av dessa.

– Representationslagen ska få barnen att se upp till dem, det gjorde jag när jag var liten och spelade i IFK, säger Martin Ödlund.

Främst jobbar styrelsen just nu med lösningen av ett materialförråd och en framtida klubbstuga.

Fakta: Styrelsen

Ordförande: Jonas Danielsson

Vice ordförande: Mats Molin

Kassör: Ali Moosavifar

Vice kassör: Raymond Lund

Sekreterare: Martin Ödlund

Ledamöter: Sofia Johansson, Linda Nygren, Andreas Nikkinen