Salif Camara Jönsson har gjort 15 mål för Trelleborg efter lagets 4–0-seger mot Åtvidaberg. Arkivbild.

Trelleborg säkrade nästan kvalplats

Efter 4–0 hemma i superettan mot bottenlaget Åtvidaberg har Trelleborg i stort sett säkrat minst en kvalplats till nästa års allsvenska. Segern innebar också att Helsingborg inte kan nå allsvenskan, utan nu handlar det om Brommapojkarna, Dalkurd och Trelleborg i kampen om vilka som ska få de två direktplatserna och vem som ska kvala.

|

Öster har visserligen en pyttechans att ta kvalplatsen från Trelleborg men är sex poäng bakom efter 1–1 hemma mot Falkenberg och har tretton måls sämre målskillnad än TFF. Helsingborg är åtta poäng bakom och har också bara två matcher kvar.

Trelleborg tog ledningen på Vångavallen efter en kvart genom Mattias Håkansson och före paus ökade Zoran Jovanovic på till 2–0. Marcus Pode och Salif Camara Jönsson nätade i andra halvlek och för Camara Jönsson var det 15:e målet för säsongen. Förutom det egna målet så passade Jovanovic fram till både 1–0 och 4–0.

BP har 55 poäng, Dalkurd 54 och har tre matcher kvar. Lagen möts på tisdag i Stockholm och vinnaren där har säkrat en allsvensk plats eftersom Trelleborg på kvalplatsen har 50 poäng.

För Åtvidaberg är nedflyttningen mycket nära. Med två omgångar kvar har man fem poäng upp till Frej ovanför nedflyttningsstrecket.