Stark grupp. Strömstad HK spelar nästa säsong i division 2. Klubben ser också ut att få behålla stommen i laget.
Stark grupp. Strömstad HK spelar nästa säsong i division 2. Klubben ser också ut att få behålla stommen i laget.

SHK kan förstärka från norska Halden

Division 2-nykomlingen ser ut att få ett slagkraftigt lag när seriespelet startar i höst. Ledarstaben hoppas bland annat kunna spetsa truppen med nyförvärv från Halden. Samtidigt räknar man med att behålla stommen från förra säsongen.

ANNONS
|

Spelarna i Strömstad HK har just nu uppehåll från handbollsträningen. Assisterande SHK-tränaren Christofer Filipson berättar ändå att man börjat planera inför debutsäsongen i division 2 och utesluter inte att spelare från konkurrsklubben Halden HK kan ansluta till laget under sommaren.

– Nu har vi träningsuppehåll, men vi håller på att inventera den befintliga truppen och lagt ut lite krokar runt omkring. Framför allt gäller det i Halden, där man fick lägga ner sin verksamhet, säger han.

Filipson berättar att spelarna i den befintliga truppen har gett klartecken för nästa säsong.

– Det är någon av spelarna som vill ha lite betänketid. Annars är det ingen som har sagt att de ska sluta eller lämna laget, säger han.

ANNONS

Än så länge har man inte satt upp något datum för när säsongsuppstarten.

– Nej, det har vi inte gjort. Tjejerna i laget som är födda 98 tar studenten snart och de har mycket omkring sig. Serien börjar ju inte förrän i september-oktober och vi siktar på att gå in hallen runt vecka 33-34, säger Christofer Filipson.

Har ni hunnit prata ihop er om förberedelserna inför säsongen i division 2?

– Nej, inte i tränarstaben. Men vi har pratat med tjejerna om att vi kommer att köra i år och det vill vi allihop. Alla stod bakom beslutet. Har vi tagit oss upp i division 2 så ska vi fortsätta, säger Christofer Filipson.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS