Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Handboll5
Tuff match. Det var ett stundtals ganska hårt spel när Strömstad HK mötte Spindeln BK.

Säker hemmaseger för SHK

Det blev en klar vinst för Strömstad HK:s herrar när de tog emot Spindeln BK i aktivitetshallen i söndags. Trots det var tränare Gunnar Paulsen inte helt nöjd med spelet.

Redan innan matchen drog igång hade Strömstad HK gjort klart att man var extra taggad inför söndagens drabbning mot Spindelns BK. Vid matchstart märktes det att det var två lag som gick in med mycket vilja. Det smällde på rejält i närkamperna vilket resulterade i några utvisningar för båda lagen.

Det var hemmalaget som ganska direkt kopplade greppet om matchen. Efter att lagen följts åt till 3-3 kunde Strömstad efter några snabba mål gå upp i en fyramålsledning med 8-4, och mer kunde det ha blivit. Spindels målvakt gjorde många fina räddningar och såg till att siffrorna inledningsvis inte stack iväg. Allt kunde han dock inte stå emot. Strömstad bjöd på flera fina kombinationer som gav resultat.

Bakåt såg det också bra ut för Strömstad herrar. Ett fint försvarsspel gjorde det svårt för gästerna att få lägen och när halvtidsvilan kom kunde hemmalaget gå till omklädningsrummet med resultatet 15-7

Inledningen av andra halvlek blev en smakstart för Strömstad. Första målet kom efter bara ett tiotal sekunder och sedan var fortsatte matchen gå lagets väg. Flera räddningar och väl utnyttjade chanser ledde till en utökad ledning och 23-9 i slutresultat.

Trots vinsten var lagets tränare Gunnar Paulsen inte helt nöjd efter matchen.

– Första delen av andra halvlek gör vi väldigt bra men som helhet är det kanske den sämsta match vi gjort hittills i år. Vi lyckas inte komma fram på kanterna och så bränner vi en sex, sju klara målchanser, säger han.

Just missade målchanser är något laget har arbetat med under säsongen.

– Vi kommer till målchanser men sedan gör vi det svårt. Det har varit genomgående hela året. Andra perioden gör vi bara åtta mål och det håller inte mot ett sånt här lag, säger Gunnar Paulsen.

Nästa match för Strömstad blir på lördag borta mot Nordhem, en match som Gunnar Paulsen känner sig självsäker inför.

– De är bättre än Spindeln men det är ett lag vi ska slå, säger han.

Efter det väntar tuffare motstånd i några matcher när Strömstad ställs mot flera lag på övre halvan av tabellen.

– Ska vi kunna utmana de lagen måste vi upp några snäpp mot hur vi spelade idag, säger Gunnar Paulsen.

Dagens vinst innebär att Strömstad placerar sig på en tredje plats i tabellen. Fyra poäng bakom det ledande laget Hovherrarna.

Fakta: Strömstad HK–Spindeln BK

Slutresultat: 23-9

Publik: Omkring 150

Vinsten innebär att Strömstad går upp på en tredjeplats i tabellen.