Bana i toppklass. Utmärkta förutsättningar på Dynekilens GK.
Bana i toppklass. Utmärkta förutsättningar på Dynekilens GK.

Premiärtävling på Dynekilens GK

På söndag arrangeras för första gången Dynekilen Junior Open. Tävlingsledaren Per Johansson ser ett starkt startfält med duktiga spelare från hela landet.

ANNONS
|

Med en bana i toppskick är förutsättningarna mycket goda när totalt 70 spelare ska göra upp om vilka två deltagare som går vidare till finalrundan på Öijared GCC i höst.

Tävlingen, som hålls i hela Sverige, avgörs under dagen och där spelarna går två rundor. Startfältet på Dynekilens GK domineras starkt av svenska spelare. Bland hemmahoppen från Dynekilen syns Bobby Hedin, Alexander Johansson, Jacob Johansson, Jonas Bakker och Philip Linberg Bondestad. – Jag tror att Bobby har en bra chans. De andra spelarna har lite högt handicap och det är samtidigt deras första stora tävling också. Men de tycker att det ska bli jätteskoj, säger Per Johansson.

ANNONS

Ålderspannet på spelarna i tävlingen är mellan 14–21 år. Per Johansson är förväntansfull inför premiären. – Banan är fantastisk. Bobby har varit ute i Sverige och han menar på att det inte finns så många bättre. Den är i fantastisk kondition och är nog bäst i Sverige just nu, säger han.

Vad betyder tävlingen för er i Dynekilens GK? – Vi hoppas på bra reklam och att vi har en bra bana. Det sprider sig för det kommer hit folk från hela Sverige och spelarna har med sig föräldrarna.

Per Johansson håller talangfulle Adam Wallin från Ulricehamns GK som en av förhandsfavoriterna till segern. – Det är jättesvårt, men Adam har spelat riktigt bra i år, säger tävlingsledaren.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS