Tuft motstånd. Precis som mot Vallens IF, den första DM-matchen, blev det förlust (Arkivbild).
Tuft motstånd. Precis som mot Vallens IF, den första DM-matchen, blev det förlust (Arkivbild).

Orust storleken för stort mot IFK

Det blev storförlust för IFK Strömstads damer i säsongens andra DM-match. Orust FC kunde enkelt vinna med hela 9-0 (3-0).

ANNONS
|

– Det går inte att prata bort en förlust på 9-0, Orust var helt överlägsna, säger Dick Nordlund, materialförvaltare som fick hoppa in som tränare under onsdagens match.

Men det började ändå lovande för Strömstadslaget. De 30 första minuterna höll spelarna sina positioner och laget skapade tre klara målchanser, men som inte gav någon utdelning. Samtidigt var Orust tidigt igång med målskyttet redan i den 16:e minuten. Efter den första halvleken låg IFK under med 3-0.

– Sandra Nielsen ska ha en eloge för att hon skapar tre farliga lägen i stort sett på egen hand, säger Dick Nordlund.

Laget ställde i matchen upp i en 4-5-1-uppställning, detta för att försöka spela ett tightare försvar. Men Orust hittade ändå till fina lägen som resulterade i mål.

ANNONS

– Eftersom vi valde att bara spela med en på toppen betydde det en stor omställning för oss när vi väl vann boll och där tappade vi positionerna.

Orust FC, som till vardags spelar i division 1, var av bättre kvalité i de flesta situationerna. Trots att orken inte tröt hos IFK gick det inte att hänga med.

– De slår snabba pass och är individuellt bättre än vi. Det som är positivt är att tjejerna aldrig ger upp, säger Dick Nordlund.

Fredagens tänkta DM-match mot Smögen blev aldrig av. Laget lämnade walk over sent på onsdagen.

– Att möta Smögen hade varit bra för oss. De åkte ur division 2, ska spela i division 3, och hade varit en värdemätare. Vi ska förhoppningsvis få till två träningsmatcher innan premiären 21 april, säger Dick Nordlund.

ANNONS