Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

malfirande
Målfirande. Mohamed Bozakraft gjorde matchens första mål i genrepet på Strömsvallen på påskdagen. På söndag är det seriepremiär.

Oavgjort för IFK i genrepet

Med ett stort lugn i det egna spelet fick IFK Strömstad en bra utmaning i sista träningsmatchen inför den stundande seriepremiären på söndag. Division 6-laget FC Diaspora från Uddevalla stod för motståndet på Strömsvallen under påskdagen.

Matchen inleddes i ett högt tempo men båda lagen höll sig lugnt till sitt egna spel. Redan i den 13:e minuten kom matchens första mål. IFK:s David Olsson dribblade upp med bollen längs med högerkanten och slog ett inlägg till Mohamed Bozakraft som stötte bollen i mål.

IFK tog över bollinnehavet allt eftersom matchen gick och spelade fortsatt med stort lugn och snabba omställningar.

Efter dryga halvtimmens spel tilldelades FC Diaspora vad som såg ut att bli en ofarlig frispark till vänster om straffområdet i snäv vinkel. På något sätt letade sig bollen in i mål vid bortre stolpen och kvitteringen var ett faktum.

Men IFK ville gå till pausvila i ledning och i halvlekens sista minut var Adam Johansson sist på bollen när 2-1- målet kom.

Den andra halvleken inleddes med ett något tuffare Diaspora som försökte pressa hårdare mot IFK-försvaret i uppspelsfas. IFK, som startade matchen med en 4-4-2- uppställning inledde den andra halvleken med 3-5-2.

– Det blev något rörigare då, men vi ska inte spela på resultat i en träningsmatch utan vi ska träna oss själva på olika situationer, säger Peter Lindqvist, tränare.

Trots att bortalaget var hetare skapade IFK bland annat en chans som räddades på mållinjen av en utespelare.

Men Diaspora fick utdelning för sitt mer aggressiva spel. Med dryga kvarten spelad av den andra halvleken kvitterade bortalaget snyggt efter en frisparksvariant.

IFK var snabba med att ännu en gång ta ledningen, denna gång efter att David Olsson kommit fri och sedan chippat bollen över målvakten.

IFK hade inte många farliga chanser resten av matchen men fortsatte ha mycket boll. Diaspora fastställde slutresultatet 3-3 redan med 20 minuter kvar efter en slagen hörna som först räddades upp i ribban men som en friställd Diasporaspelare sedan enkelt kunde rulla i mål.

– Vi gör en bra match, spelar lugnt. Min personliga insats hade kunnat vara bättre, jag borde ha gjort fler mål, säger lagkaptenen David Olsson efter matchen.

Fotbollsframtiden för den före detta division 2-spelaren är i dagsläget oviss. Olsson ska börja jobba i Göteborg och flytta.

– Det kanske blir så att jag hittar något lag i Göteborg, jag vet inte. Men än så länge är det kul att spela här och hjälpa laget. IFK är klubben i mitt hjärta, säger David Olsson.

Tränare Peter Lindqvist var nöjd med lagets insats.

– Jag tror att Diaspora kommer tillhöra toppen av den andra division 6-serien, så det var en bra värdemätare. I den första halvleken spelar vi väldigt bra med bollen och passningar längs med backen, säger tränaren.