Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

_1SB2612
Ingen matchvinst, inga träningstider och ingen tränare. Det är tungt för Bullarens damlag, som än dock är positivt inställda till årets säsong. (Arkivbild.)

Nyttig turnering utan vinst för Bullaren

Bullarens nya damlag ställdes mot hårt motstånd i lördagens cup i Stenungsund. Inte en enda seger blev det.

Dagen innan inomhuscupen Bilfinger cup gjordes grupperna om och Bullaren fick nya motståndare i form av Göta BK, IK Rössö, Qviding och Jitex. Dessutom drabbades Bullaren av flera spelaråterbud.

– Det var flera av de mer rutinerade damlagsspelarna som lämnade återbud så vi åkte till Stenungsund med ett väldigt ungt lag, förklarar Karoliina Johansson, spelare och ledare.

Bilfinger cup blev Bullarens ”nya” damlags första matchspel. Som Strömstads Tidning redan berättat har Bullaren slagit samman föreningens F16-lag med damlaget inför årets säsong.

I den första matchen på lördagen stod Göta BK för motståndet. En match som slutade 0-0.

– Inför trodde vi att vi kanske skulle ha störst chans mot Göta. Men vi brukar alltid vara dåliga första matchen och så blev det nu med. Vi spelade inte som vi sagt att vi skulle, säger Karoliina Johansson.

Den andra matchen förlorade Bullaren när duktiga motståndet Rössö vann med 4-0.

– Vi hade en gästtränare med oss till cupen, Emil Mattsson, han påpekade att vi skulle spela med en tajtare box än vad vi gjorde mot Rössö, och de två sista matcherna gick bättre, säger Karoliina Johansson.

Bullaren förlorade med 2-0 mot Jitex och spelade 1-1 mot Qviding. Turneringens enda Bullaren-mål gjordes av Emma Cederström.

Laget slutade fyra i gruppen med fem lag efter två förluster och två oavgjorda matcher.

– Det kändes roligt att vara igång och tagga igång året. Men tyvärr har vi blivit av med våra träningstider i Tanumskolans idrottshall, det hade blivit något missförstånd. Vi letar efter nya halltider och annan hall nu.

Och Bullaren har det fortsatt motigt på tränarfronten.

– Ingenting är klart än. Vi har ringt till runt 20 personer och frågat om de är intresserade men inte fått något ja, säger Karoliina Johansson.