Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

IMG_5990
Optimistiska IFK-ledare. Dick Nordlund, René Nielsen, Thomas Johansson, Kenneth Olausson, Peter Lindqvist och Darius Magdisaukas.

Nya tränartruppen i IFK Strömstad klar

Tävlingssäsongen står i farstun. Nu har klubben gjort klart med vilka personer som ska leda ett par av lagen under året.

Under mötet i aktivitetshallen offentliggjorde föreningen tränarkonstellationen för säsongen 2017. Peter Lindqvist och Bosse Fransson blir huvudansvariga för a-laget. René Nielsen och Dick Nordlund leder nystartade damlaget. Thomas Johansson, Kenneth Olausson tränar u-laget och Darius Magdiasakus kliver in i tränartrojkan som fotbollsutvecklare.

Klubbens mångårige ordförande Reimer Johansson, som sedan tidigare meddelat att han inte ställer upp för omval på årsmötet 23 mars, ser optimistiskt på den kommande säsongen.

– Det känns riktigt positivt. Vi har fått fram ett gott gäng som kan leda IFK Strömstad framåt, säger han.

A-lagets nye tränare Peter Lindqvist berättar om läget inför seriestarten i division 6. Under vintern har mellan 15-18 spelare medverkat på träningspassen.

– Det blir två träningar i veckan, plus en tredje dag som är egen träning. Så blir upplägget för a- och u-laget och de kommer att träna samma tider. Serien är klar, men vi har inga inbokade träningsmatcher än.

– Målet rent allmänt med säsongen är att få ihop två trupper (u-trupp och a-trupp) som fungerar och att killarna känner att det är kul att komma till fotbollen. Just nu är en bra "vi-känsla" nyckeln till framgång, säger Peter Lindqvist.

U-lagstränarna Thomas Johansson och Kenneth Olausson tycker att gemensamma träningar med a-truppen är en bra idé.

– Vi har en del spelare som var med i a-laget i fjol, gjorde det bra och visade att de håller på den nivån, konstaterar tränarduon.

Ett nytt inslag i IFK Strömstad är att Darius Magdisaukas blir fotbollsutvecklare.

– På lång sikt är det tänkt att Darius ska utveckla föreningen fotbollsmässigt tekniskt och taktiskt, berättar Reimer Johansson.

Nystartade damlaget fick en dröminledning på säsongen när Eds FF kördes över med 10–1 i årets första match.

– Vi har fått en smakstart, säger René Nielsen.

Fakta: IFK Strömstads ledartrojka 2017

A-lag: Peter Lindqvist och Bosse Fransson.

Damlag: René Nielsen och Dick Nordlund.

U-lag P17: Thomas Johansson och Kenneth Olausson.

Fotbollsutvecklare: Darius Magdisaukas.