Målgörare: Love Faritzon gjorde ett av IFK:s två mål i segermatchen mot Herrestad AIF U-lag. (Arkivbild)

Ny seger för IFK

Love Faritzon och Mohamed Bozakraft gjorde IFK Strömstads mål när Herrestads AIF U-lag besegrades på bortaplan med 2–1. – Det var en jämn match, säger IFK:s tränare Peter Lindqvist.

ANNONS
|

Förra omgångens 13–0 mot IFK Lane lag 2 följdes under söndagskvällen upp med ännu en seger när Herrestad AIF U-lag slogs tillbaka i Uddevalla.

IFK Strömstad gick till ledning med 1–0 i halvtid efter Love Fartizons fullträff i 39:e minuten. Tillbaka i laget efter skador var nyckelspelarna Erik Barkengren och David Olsson. – Vi chansade med två småskadade spelare i Erik och David. Tyvärr skadade Anthon Randa sig i första halvlek efter en sträckning i baksida lår.

– Men jag tycker att vi rullar boll ganska bra. Sedan har vi en boll som går i stolpen och två som räddas på mållinjen, säger Peter Lindqvist.

ANNONS

Med sex minuter kvar av matchen skjuter Mohamed Bozakraft in 2–0. Herrestad reducerar till 1–2 i 89:e minuten. – När vi har högt bolltempo skapar vi mycket chanser och gör det riktigt bra. Vi ställer upp och kämpar för varandra. När vi är positiva och jobbar hårt så tar vi den här serien – men det är ingen stress. Jag tycker Herrestad är bra.De hade också sina lägen med bland annat en stolpträff.

– Herrestad kommer nog vara med där uppe. Man ska nog vara glad att vinna över dem på bortaplan, säger Peter Lindqvist.

Efter tre omgångar ligger IFK Strömstad tvåa i serien bakom serieledaren Hogstorp IF i division 6 norra Bohuslän. På fredag väntar tidig seriefinal när lagen möts på Strömsvallen.