Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

damlag
Redo för premiär. Sedan januari har IFK Strömstad tränat utomhus. På fredag spelar laget sin matchpremiär på Strömsvallen.

Matchpremiär för det nya IFK-laget

I höstas bildades laget. Och i morgon kväll spelar IFK Strömstad sin första träningsmatch för säsongen. – Det är ett jäkla gott gäng tjejer, vi har en skön stämning och det här ska bli jättekul, säger tränaren René Nielsen.

René Nielsen valde att lämna tränaruppdraget i Bullaren efter den förra säsongen för att i stället vara en del av satsningen av ett nytt damlag i IFK Strömstad. Nu har laget tränat tillsammans i nästan tre månader och Nielsen är positivt inställd.

– Tjejerna är duktiga, men vi ska ju spela ihop oss också. Jag kan inte lova några under, och det är fortfarande elva spelare på banan som ska åt samma håll, säger han.

21 stycken spelare har tränat under de första tre månaderna. Några av dem har René Nielsen fått med sig från Bullarens damlag, bland annat dottern Sandra Nielsen och Linda Nygren. Några kommer från föreningens 17-årslag, och andra har haft uppehåll från fotbollen i mellan två till åtta år.

– Sen har vi några tjejer som aldrig spelat fotboll förut. Det är jättekul att de lockats in i laget och de gör det bra såhär långt, säger René Nielsen.

IFK Strömstad kommer att spela i division 4, seriepremiären ser ut att bli den 30 april, hemma mot Henån.

Men innan dess finns det annat att göra. I morgon fredag spelar laget sin första match. Eds FF som till vardags spelar i division 3 kommer till Strömsvallen.

– Jag vet inte ett smack om Ed, inte mer än att de spelar i division 3. Det blir en prövning, det ska jag inte sticka under stolen med. Men jag tycker det ser bra ut och jag är väldigt spänd, säger tränare Nielsen.

När laget har premiärspelat efter fredag är det dags att ta sikte på kommande DM-match. Den 11 mars spelas den första matchen i gruppspelet som innehåller fyra lag. Först ut som motståndare blir Vallen som spelar i division 2.

– I DM möter vi lag från division 1, division 2 och division 3. Vi ska göra vårt bästa och jag ser det som träningsmatcher där vi förmodligen kommer få träna på vårt försvar, säger René Nielsen.

Fakta: Vårens spelschema för IFK Strömstad

24 februari: IFK - Eds FF (Träningsmatch)

11 mars: IFK - Vallens IF (DM)

18 mars: IFK - Smögens IF (DM)

29 mars: Orust FC - IFK (DM)

30 april: IFK - Henåns IF (seriepremiär)

7 maj: IK Rössö u-lag - IFK (seriematch)