Champions League-resan är över för Malmö FF efter totalt 2–4 mot FK Vardar. Arkivbild.

Malmö utslaget ur CL: "Stort misslyckande"

På fem minuter vände FK Vardar matchen och skickade ut Malmö FF ur Champions League-kvalet. Tränaren Magnus Pehrsson sätter ord på känslorna:

|

Malmö FF hade halva foten vidare i Champions League-kvalet mot makedonska FK Vardar. Malmö hade med sig en 1–0-ledning och bud på fler mål till pausvilan i returmötet i Makedonien. Men den andra halvleken var ingen munter Malmö FF-syn. De fallerade totalt och tappade sin ledning efter att FK Vardar vänt matchen till 1–3.

- Jag och alla andra där inne känner en enorm besvikelse över att det är slut nu. Det var inte alls de här bilderna vi hade framför oss inför matchen, säger tränaren Magnus Pehrsson, enligt Kvällsposten.

Rosenberg målskytt

Markus Rosenberg var tillbaka efter sin bristning i stora sätesmuskeln och fick starta i Champions League-kvalreturen mot FK Vardar. Då inledde han målskyttet.

Jo Inge Berget ordnade fram en straff efter att ha rivits ned av Vardars målvakt Filip Gacevski. Rosenberg stegade upp och dundrade in den iskallt i det vänstra krysset.

Malmö skapade de hetaste målchanserna under första halvlek och Yoshimar Yotun fick ett kanonläge strax innan pausvilan. Jo Inge Berget nickade ner en boll till en fritt framrusande Yotun. Men avslutet från mittfältaren lämnade mer att önska och läget blev till intet. Vardar skrek kort senare efter straff, när Oscar Lewicki fått bollen misstänkt nära armen, men domaren valde att inte blåsa.

Brakade samman

Sedan vände allt i andra halvlek.

Under ett tidspann av fem minuter vände Vardar matchen helt och hållet. Först nådde Boban Grncarov högst på en hörna och knoppade in kvitteringen. Sedan orsakade Lewicki en straff, en straff som Felipe bommade, men som Tigran Barseghyan högg returen på och satte 2–1.

Malmö mäktade inte med någon ordenlig forcering och hämtade aldrig upp underläget. I stället fick Vardar göra 3–1 i slutminuterna och den makedonska klubben tar sig vidare i kvalet med totalt 4–2.

- De äter sig in i matchen via kantfrisparkarna, får en kvittering… Vi har två frilägen via Yotun och JIB där vi ska avgöra – då hade vi stått med andra miner här nu. Det kostar oss avancemanget, säger Magnus Pehrsson enligt Kvällsposten.

Det betyder att Malmö FF är utslaget ur Champions League. En turnering man tog sig vidare till gruppspel i under två raka säsonger, 2014/2015 och 2015/2016.