Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

shk damer handboll 1305 (1)
NYA TAG. Det hade velat mycket för Strömstad att vinna när flera nyckelspelare var sjuka och skadade, säger Johan Brandberg.

Många sjuka och skadade – då kom första förlusten

Flera nyckelspelare sjuka och skadade. Utgångsläget var inte det bästa för Strömstads handbollsdamer när de åkte till Göteborg i lördags. Det blev förlust med 30-19 mot Sporttjejerna.

– Det var en jämn match ett tag men det märktes att vi var kort om spelare. De orkade inte helt, säger tränaren Johan Brandberg.

Elva spelare åkte ner till Valhalla, varav två målvakter, men flera av lagets framträdande spelare var antingen sjuka eller skadade. Dessutom var två av de elva som spelade också de skadade. De kunde genomföra matchen, men inte lika kraftfullt som om de varit fullt friska.

– Vi skulle haft mycket flyt om vi skulle ha klarat att vinna den här matchen, summerar Johan Brandberg dagen efter.

Sporttjejerna ligger trea och Strömstad etta i serien. Förstaplaceringen behåller Strömstads Handbollsklubb trots lördagens förlust.

– Tack vare vinsten i förra matchen. På det sättet var den matchen viktigare, vi hade råd med den här förlusten, konstaterar Brandberg.

Nästa match för Strömstads damlag blir söndag 26 februari, när Strömstad möter Heid, också det ett Göteborgslag. Då spelar SHK hemma.

– Det är samma med Heid. Det är ett bra lag. Vi spelade oavgjort mot dem i höstas.

– Vi får hoppas att vi har ett friskt lag igen då. Nu har vi två veckor på oss att rehabilitera oss från sjukdomar och skador.