Nöjd med starten. Lionstränaren Anton Säll tycker att försäsongen börjat bra.
Nöjd med starten. Lionstränaren Anton Säll tycker att försäsongen börjat bra.

Lions vill förstärka defensiven

Den 15 augusti går laget på is. Men redan nu arbetar LHC:s nybildade sportutskott med truppbygget inför seriespelet. – Forwardssidan ser jädrigt stark ut och nu letar vi för fullt efter backar, säger tränaren Anton Säll.

ANNONS
|

Barmarksträningen startade redan i april. LHC-tränaren Anton Säll anser att spelarna i A-laget numera lägger ner större engagemang än tidigare. – Ser man på träningsmässigt på försäsongen så ser det riktigt bra ut. Jag tycker att den största skillnaden är att man i dag ser en annan träningskultur kring A-laget. De sliter både på träningarna med laget och individuellt. Redan nu ser spelarna riktigt vältränade ut, säger han.

Med snart två månader till första träningspasset i Lionshov arbetar klubben för att göra klart spelartruppen. Stommen i laget från förra säsongen har skrivit på för ytterligare ett år. Dessutom kan man räkna in ett starkt nyförvärv i tidigare LHC-forwarden Marcus Sääf som hållit upp i två säsonger. – Han är en smart spelare som även har näsa för mål. När han kommer i gång blir det ett bra tillskott, säger Anton Säll.

ANNONS

Däremot tappar LHC talangerna Andreas Laschitza, Elias Dynell och Jesper Nilsson. Trion, som börjar på hockeygymnasiet till hösten, representerar då Frölunda HC, Leksands IF och Malungs IF.

I nuläget är inga träningsmatcher eller försäsongscuper inplanerade. Anton Säll tycker annars att läget kring A-laget är positivt. – Det ser positivt ut. Samtidigt har också de andra lagen i division 3 kommit långt. Jag tycker det känns jättespännande att träna laget i år, säger han.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS