Tommy Naurin i Sundsvall. Arkivbild.

Kryss med två förlorare i Sundsvall

Både Gif Sundsvall och IFK Norrköping träffade stolpen i jakten på tre poäng. Slutresultatet 2–2 gav i stället matchen två förlorare.

|

Sundsvall behövde en seger för att ta ett rejält kliv mot nytt allsvenskt kontrakt, men nu kan laget i stället halka ner på kvalplats om Jönköpings Södra vinner på måndagen.

Norrköpings behov av en trepoängare var ungefär lika stort, för att med två matcher kvar åtminstone ha lite häng på AIK och Djurgården om platserna som ger spel i Europa League.

Krysset på Idrottsparken i Sundsvall gladde däremot inget av lagen särskilt mycket.

Sundsvall hade ett 2–0-grepp med halvtimmen kvar. Då hade Marcus Danielsson skickat in ledningsmålet på straff i första halvlek och Romain Gall utökat i en snabb spelvändning efter paus.

Men Norrköping reste sig. Alexander Jakobsen utnyttjade en målvaktsretur i 62:a minuten och Simon Skrabb skickade in kvitteringen i 80:e. Sundsvalls målvakt Tommy Naurin, bra så långt, borde ha tagit Skrabbs skott.

- Det ger lite sur eftersmak att släppa in ett sånt mål, sade Naurin till C More.

I en böljande avslutning prickade Gall först stolpen för Sundsvall, innan David Moberg Karlsson gjorde samma sak för Norrköping med bara sekunder kvar av tilläggstiden.

- Vi sätter två, men sen vill den inte i mer, sade Norrköpings Linus Wahlqvist.