Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

laget
KRABBOR. Överby Crabs besegrade Lindome i fredagens match.

Krabborna vann över Lindome

Överby Crabs vann fredagens hemmamatch mot Lindome i aktivitetshallen med 13-7.

– En bra match. Första perioden var jämn men de sista 40 minuterna var vi det bättre laget, sammanfattar medieansvarige spelaren Henrik Lundin.

Periodsiffrorna blev 3-3, 5-1 och 5-3 och visar att krabborna tog befälet över planen under matchens sista två tredjedelar. De

Henrik Lundins förklaring till att Crabs stärkte sitt spel under de sista perioderna är att laget beslöt att använda fler spelare.

– Från början spelade vi med två uppsättningar spelare, sedan rullade vi in en tredje så vi blev mer folk. Det gav kraft. Jag tror det var en avgörande faktor.

Överby Crabs spelade oavgjort mot Lindome när de möttes borta i en tidigare match, men laget ligger under krabborna i serien.

– Vi borde väl ha vunnit den matchen också. Men nu var vi ett starkt lag, säger Henrik Lundin.

Nästa match blir välgörenhetsmatchen för Hjärtebarnsfonden, som Strömstads Tidning skrev om i lördags. Den spelas på fredag mot Shrimps, det gamla herrlaget i inneband som återuppstår för en kväll.

På söndagen är det sedan dags för Överby Crabs att ge sig i kast med serieledarna Kungarna i en bortamatch.

– Ett mycket bra lag, konstaterar Henrik Lundin.

Året har börjat bra för laget. Veckan före segern mot Lindome hette motståndarna Zenit. Crabs vann med 10-3 och Henrik Lundin sade då att det var säsongens bästa match för krabborna.