Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bullarens Goif spelar i division 2.
Bullarens Goif spelar i division 2.

Klart med tränare till Bullarens damer

Damlaget i Bullarens GoIF har stått utan tränare sedan sent i höstas då dåvarande tränare René Nielsen valde att lämna för nystartade damlaget i IFK Strömstad. Sedan dess har Bullarens spelare själva hållit i sina träningar.

Och nu orkar man inte vänta längre utan har kommit fram till en intern lösning.

– Det blir vår målvakt Josefin Johansson som kommer att vara vår spelande tränare denna säsong, i samarbete med mig, säger Emma Augustin, utespelare i Bullarens damlag.

Laget har under årets första månad varit i kontakt med för dem flera intressanta namn till tränarrollen, men har fått nej från samtliga.

– Vi var överens om att vi inte bara vill ta in vem som helst, vi vill ha någon som tillför något. Även tänka lite långsiktigt. Vi har haft olika tränare ett tag och om vi får in en ny nu som bara är tillfällig och som vill lära ut ett nytt spelsystem, då blir det för osäkert, säger Emma Augustin.

Vidare förklarar hon att många av spelarna har spelat tillsammans i många år och känner att de tillsammans kan ta ett stort ansvar och vet hur de vill spela.

– Josefin är väldigt bra i den rollen och tillsammans vet vi var vi står i våra kunskaper, säger Emma Augustin.

Sedan några veckor tillbaka tränar laget två gånger i veckan utomhus på konstgräs, samt en gång i veckan ett rent fyspass.

Tävlingssäsongen är snart igång, den 18 februari väntar Herrestad från Uddevalla i säsongens första DM-match.