William Karlsson, Vegas, jublar efter segermålet mot St Louis.

Karlsson matchvinnare för Vegas

William Karlsson blev matchvinnare när hans Vegas Golden Knights hemmaslog St Louis Blues i NHL-ishockeyn. Målvakten Oscar Dansk gjorde NHL-debut för Vegas.

ANNONS
|

Det stod 2–2 efter tre perioder. Med mindre än halvminuten kvar av förlängningen kunde William Karlsson slå in det avgörande 3–2-målet för Vegas. Karlsson, som också svarade för en assist, utsågs till en av matchens bäste spelare.

Nykomlingarna Vegas har nu vunnit sex av de sju första matcherna i säsongsstarten – rekord i NHL, skriver nhl.com.

Oscar Dansk, uppkallad från farmarlaget i AHL, Chicago Wolves, ersatte Vegas förstemålvakt Malcolm Subban som blev skadad i slutet av matchen. Dansks facit efter drygt 13 minuter på plan blev tio räddningar och ett insläppt mål.

Två assist

Erik Karlsson var inblandad i tre av målen när hans Ottawa besegrade rivalen Toronto med 6–3.

ANNONS

Karlsson noterades för två assist i den andra perioden. Ryan Dzingel positionerade sig framför mål och styrde in ett skott från Karlsson när matchklockan stod på 14.20.

Drygt fem minuter senare satte Derick Brassard 3–0. Karlsson slog en lång passning till Bobby Ryan som skickade vidare pucken till Brassard som säkert slog in den bakom Frederik Andersen i Toronto-målet.

Bortalaget kämpade för att komma i kapp men Ottawa höll undan och vann den första hemmamatchen för säsongen.

- Jag tycker att vi är ett riktigt bra lag i tredje perioden, men vi har fortfarande jobb framför oss. Till slut gick det vägen. De tryckte på, men vi hittade sätt att sätta pucken i mål, säger Karlsson till Ottawa Sun.

Nylander målgörare

Torontos William Nylander gjorde 4–3-målet i den tredje perioden innan Ottawas Mark Stone och Derick Bassard, som båda satte två mål i matchen, fastställde slutresultatet med varsin fullträff. Karlsson noterades för assist även till Brassards andra mål. Han har sammanlagt stått för sex assist på de senaste två matcherna.

ANNONS

Tampa Bays Anton Strålman gjorde sitt första mål för säsongen när laget besegrade Pittsburgh med övertygande 7–1. Han satte 5–0-målet i den andra perioden, framspelad av Michail Sergatjov. Victor Hedman spelade fram till Nikita Kucherov som satte matchens första mål.

Pittsburghs enda mål kom i matchens slutminuter.