Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

EmmaMattsson
Sammanhållning. Emma Mattsson leder Bullarens damlag som lagkapten under årets säsong. Nyckeln till ett framgångsrikt 2017 ska vara att ha kul ihop.

”Kan säkert vara tuff många gånger”

Uppväxt i Bullaren och lagkapten sedan tre år tillbaka efter återkomsten. Emma Mattsson, 26, fortsätter leda Bullaren Goif i division 2.

Vi möts på tidningens redaktion en vårinspirerad onsdag. Emma Mattsson bor i Bullaren och jobbar i Strömstad.

Senare på dagen får hon på ett nattpass på ambulansen.

– Enligt mig har jag världens bästa jobb, säger Emma Mattsson samtidigt som hon ler stort.

26-åringen från Bullaren har hunnit med mycket i livet trots den unga åldern. Under gymnasietiden gick flyttlasset till Borås för studier på riksfotbollgymnasiet. Efter gymnasiet reste hon sporadiskt och kan idag bocka av besök på samtliga kontinenter, förutom Afrika.

– Ingenting är bokat, men jag hoppas inte en resa till Afrika är lång borta. Eventuellt blir det Sydafrika, bestiga Kilimanjaro, Kenya för att se the Big five och Zanzibar.

Men innan gymnasiet tillhörde hon IFK Strömstad/Skee som 15-åring. Sedan blev det en sejour i Hamburgsunds division 3-lag innan flyttlasset gick till Borås och gymnasiet. Där blev det spel i division 2-laget Holmalund samt division 1-laget Dalsjöfors. När studenten tagits bar det hem till Bullaren igen och bland annat spel i Stångenäs i division 2.

– Där spelade jag tillsammans med flera av tjejerna i laget idag. Angelica Karlsson, Jennifer Karlsson, Josefin Johansson och Emma Ottosson.

Sedan blev det sjuksköterskestudier i Karlstad. Under de tre åren spelade hon fortsatt kvar i Bullaren.

– Jag tränade med Karlstadlaget Råtorp som ligger i division 2, men spelade matcherna med Bullaren, förklarar Emma Mattsson.

Annandag påsk spelar Bullaren sin seriepremiär, på bortaplan mot Vänersborgs FK.

Vinterns träning och resten av försäsongen blev kanske inte riktigt som laget hade velat. Utan tränare har de mer rutinerade spelarna i laget stått för ansvaret och föreningens F17-spelare har flyttats upp till division 2-damerna då trupperna inte är tillräckligt stora för att ha två lag.

– Josefin Johansson, vår målvakt och tränare, har gjort ett jättebra jobb och ska ha en stor eloge, säger Emma Mattsson.

Måste hon beskriva hur hon är som lagkapten är svaret:

– Jag försöker vara en pushande kapten som peppar genom att prata mycket. Sen kan jag säkert vara ganska tuff många gånger. Jag pratar mycket både på och utanför planen, säger Emma Mattsson.

Som Strömstads Tidning tidigare rapporterat har årets division 2 i Bohuslän gjorts om. I år har serien slagits ihop med lag från Västergötland och division 2 Nordvästra Götaland har bildats.

– Det är kul att få möta många nya lag. Jag tror att det kommer bli en bättre och tuffare serie än tidigare, säger Emma Mattsson.

I och med den osäkra försäsongen är målet att hålla sig kvar i serien.

– Vi har satt ett mål vi tycker är realistiskt. Vi har många nya spelare som är yngre och inte spelat seniorfotboll förut, samt att den nya serien ser ut att bli tuffare.

Men motivationen är på topp, vittnar Emma Mattsson om.

– Viljan finns verkligen hos alla tjejerna och de yngre har verkligen ambitioner. Sen hade det såklart varit en fördel om vi under vintern hade haft en tränare som kunde ha stöttat dem lite mer eftersom de inte har så mycket rutin.

– Vi är ett gäng glada tjejer som har kul ihop och med det kommer man långt. Har man en dålig dag, eller kommer till träningen och det pissregnar, försvinner det jobbiga för att vi har så kul ihop.

Avspark

Division 2 Nordvästra Götaland

Vänersborgs FK – Bullaren Goif

Var: Vänersvallen

Om laget: I år är det Josefin Johansson, målvakt, som sköter tränarrollen och Malin Hansson är under inskolning för att bli lagledare.