Jennie Johansson deppar efter semifinalen på 100 meter bröstsim.
Jennie Johansson deppar efter semifinalen på 100 meter bröstsim.

Johansson missade VM-finalen

Två raka VM-finaler på 100 meter bröstsim. Det blev ingen tredje för Jennie Johansson. Hon slutade sist i sin semifinal.

ANNONS
|

Den svenska bröstsimsstjärnan landade på 1.07,93 i semifinalen – 1,63 sekunder över sitt svenska rekord från april i år.

- Jag kände i morse att nu ligger jag på 13:e plats (efter försöken) och måste försöka göra något annat än jag gjorde på morgonen. Försöka gå ut med lite högre frekvens, men det gick ju inte fortare första 50.

- Det är svårt att hitta den perfekta farten första längden, jag vill bara ösa ut allt jag har. Men då kommer jag inte hålla hela vägen hem, sade hon.

ANNONS

Nu ser Jennie Johansson i stället fram emot att försöka försvara skrällguldet på halva distansen från VM i Kazan 2015.

Det har varit hennes fokus hela året, träningen har varit anpassad till 50 meter, vilket gör att hon heller inte är orolig för formen.

- Simningen känns väldigt bra och jag ser fram emot att simma 50 nu i helgen. Jag känner mig stark och redo. Jag vill bara släppa loss, sade hon.

Kontroversiella ryskan Julia Jefimova, tidigare avstängd för dopning, var bara en hundradel från Ruta Meilutytes världsrekord i semifinalen och noterade 1.04,36.

Måndagskvällens mest hyllade vinnare blev hemmastjärnan Katinka Hosszu som tog sitt tredje raka VM-guld på 200 meter medley. OS-segrarinnan från Rio vann på 2.07,00 och vann med nästan sekunden före Yui Ohashi, Japan.

Ett nästintill fullsatt Duna Arena skakade i väggarna när publiken först skrek fram henne i loppet och sedan sjöng med i nationalsången vid prisutdelningen.

- Det var helt fantastiskt med allt stöd och alla röda, vita och gröna färger. Jag kunde inte tro att det var sant. Det var en helt oförglömlig upplevelse, sade Hosszu.till AFP.

ANNONS

Ungerskan tog tre OS-guld i Rio och har nu vunnit sex VM-guld i karriären.

TT
ANNONS